Saturday, August 29, 2009

Risiko

Risiko adakah sebuah iklan strategik permainan papan, menghasilkan oleh Parker Abang-abang (kini satu bahagian Hasbro). Ia telah direka oleh bahasa Perancis pengarah filem Albert Lamorisse dan pada asalnya dikeluarkan pada 1957, kerana La Conquête du Monde(Penaklukan Dunia), dalam Perancis.

Risiko adakah satu giliran berpangkalan permainan untuk dua untuk enam pemain. Tinjauan baik adalah terus bermain sebuah lembaga menggambarkan satu diolah dalam gaya Napoleonic-era peta pemerintahan Bumi, dibahagikan kepada empat puluh dua wilayah-wilayah, yang adalah dikumpulkan kepada enam benua-benua. Pemain-pemain mengawal askar-askar dengan yang mereka cuba untuk menawan wilayah-wilayah daripada pemain-pemain lain. Objek utama permainan adalah "penguasaan dunia," atau "untuk menduduki wilayah tiap-tiap pada lembaga dan, dalam demikian melakukan, menghapuskan semua pemain-pemain lain.[1] Menggunakan pergerakan kawasan,Risiko tidak menghiraukan had-had seperti saiz luas dunia dan logistik lama kempen-kempen.


artikel kat atas aku amik kat sini http://www.citcat.com/cc?i=http://en.wikipedia.org/wiki/Risk_game&l=1&t=u yang mana telah di translatekan oleh http://www.citcat.com/ dari web ini http://en.wikipedia.org/wiki/Risk_(game), hahaha

RISIKO!

DISKOTANPARISIKO!

aku team biru kat tgh2, lawan 4 team, pastu aku sorang, adil ke? chis!

ni pun sama~ -_-"

tapi aku berjaya singkirkan team hijau, so tinggal aku lawan merah

tapi, bila dah setiap kawasan aku, tinggal satu askar, aku mengambil keputusan utk klik "Quit This Game"

Sekian....

2 luahan rasa:

Munzir CK said...

muahahahahahaha.
lawan bonaparte ke?
mmg la awal2 dah kena quit this game.
tapi menarik. penuh biru dan merah je. haish.

Amar Hafizi said...

menarek! smlm 1st time aku mng weh, hahahah betapa eksyen nya aku bila setiap round aku dpt tambahan askar yg melimpah ruah~ hahaha

Blog Archive