Sunday, September 28, 2008

Raya

okeh~ ni update pasal raya sebab ada org suh update, sebenarnya takde apa pun nak di update kan raya sama je setiap kali, mesti akan ada kuih raya, kemas rumah, lap tingkap, sedut semua habuk2, sapu sana sapu sini, puasa, sahur... smua benda yg sama... duit raya pun sama... tapi part tu besh sket la kan... hahhaha tapi tak tau la raya ni dpt ke tak.. dah tua ma~! tp tahun lepas dapat... byk plak tu.. hahhaha, takpe sebelum balik raya kasi cukur misai ngan janggut dulu... baru nmpk muda~ hahahaha. ok berblk kepada cerita... sebenarnya raya kali ni rasa mcm weird sket... plik... bukan sebab happy, tapi more to benda yg kureng sket la... ye la... bertahun2 nak happy je... smpi masa dia akan dtg part yg tak happy jugak... Adil org kata... hehehe biar seimbang kehidupan... Tahun ni.. bleh di katakan tahun kureng ong~ mcm2 jadi... huhuhu tp ada jugak yg menarek, kawan2 jadi satu benda yg menarek, tak kire kawan baru or lama... semuanya menarik.. jd dlm hal ni, kawan2 jadi pengimbang keadaan yg teruk tahun ni. okeh~ 1st sebelum puasa, antara2 perkara2 terdekat yg terjadi la... makcik aku, di sahkan hidap penyakit kanser... dulu blk kg sebab kenduri dia dah tak sehat... igtkan demam2 biasa.. dia pun gagah je nak tlg2 org kat dapur... then pegi cek... sebenarnya tak tau cite.. smpi la my mom nangis.. then dia bgtau... so baru la tau... pastu.. my mom plak.. cek telinga.. time tu follow dia pi hospital... sebelum ni telinga dia berair.. 2nd time pegi doktor ckp gegendang telinga pecah.. woh~ terkedu.. bleh pekak kut... hati mcm nak sebak.. tapi ok.. dari aku sebak.. baik aku calmdownkan mak aku... ckp2 sket pasal telinga, ubah2 topik sket... tapi tak tau la bile aku tak nampak dia kan... maybe dia terkejut gak... then selepas beberapa minggu, ayah aku plak mengadu pening kepala rasa nak pitam dan lain2... mama suh pi cek doktor, sebab takut apa2 jadi... then bile pegi cek.. nah~ gastrik.. duh~ sebab2 gastrik.. ayah aku jaga makan sgt... sebab dia kata kalau dah tua2 takleh makan2 sgt... nanti penyakit mcm2 dtg... elak penyakit lain, penyakit lain yg datang... so bulan puasa ni ayah aku agak semput sket... ngan sakit ulu hati, takleh bernafas.. so aku tak tau nak wat camne... sebab semua ni dtg mcm sekepul~! so dgn takde pengalaman... idup sorg2.. takde adik beradik.. sepatutnya aku yg bertanggungjawab.. tapi mcm tak tau nak watpe... loser siyak~ huhuhu tahun ni pun mama ckp nak raya takde mood... dunno y... tp rasanya sebab makcik aku yg sakit tu kut... dan maybe benda2 yg dah jadi.. mama blk kg awal... sabtu lepas... tinggal aku ngan ayah aku ngan makcik aku kat umah... kadang2 ayah ngadu takleh tido... terjaga sesak nafas... tido pun kena duduk... tapi aku tak tau nak buat apa... totally sesat sebenarnya... beribadah tak... puasa pun asik tido je... berhibur sana berhibur sini, enjoy sana, enjoy sini... kadang2 pikir jadi takut... tapi.. biasa la terus lalai... ni kalau dah taip panjang berjela pun, lepas ni mesti benda yg sama gak.. haih~ ok lah.. nanti pulang raya hari selasa... mlm raya la kut... sebab slalunya mcm tu.. ujung2 ni mesti bazaar ramadhan dah kurang... ayah plak dah mls nak beli brg2 utk masak, dia suh beli bazaar je.. huhuh apa la yg aku dpt beli petang kang~ huhuh ada karipap pun juz nice~ hahaha aku blk ngan ayah aku bwk kete mama, sebab mama dah bwk kete aku sabtu lepas... so nanti kat kg ada dua keta... bleh la aku ronda2. target raya ketiga or keempat... pi batu pahat umah pod... then kitrg gerak ke JB beraya umah2 member kat sana, tgk la umah sapa yg sempat dan available kan... hahaha seminggu gak kut aku ada kat johor, sbab aku blk ngan cousin aku... dia kata nak blk selasa... aku ikut kan je la~ ahhaha kut2 kalo ada pertukaran jadual, maybe awal.. hahaha so di sini aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri, Maaf Zahir dan Batin, amalkan kesederhanaan dalam hidup~ cewah... jgn over2 sgt... dan jgn la tak wat sangat~ ;)

YEAH!!!


Thursday, September 25, 2008

MeDiA

Sesetengah Wartawan itu HAPRAK~

mereka tak belajar cara berpolitik, tapi menulis tentang politik

mereka tak belajar bersukan, tapi menulis cara bersukan

mereka tak belajar tentang ekonomi, tapi menulis tentang ekonomi

mereka tak belajar cara mendidik, tapi menulis cara mendidik

mereka tak belajar tentang sains, tapi mereka tulis pasal sains

mereka tak belajar apa itu muzik, tapi tulis tentang muzik


Glamour, femes'emes dan Wang Semata-mata

Macam Cibai


Wednesday, September 24, 2008

selamat segala-galanya

Photobucket


Di Sini, Aku maafkan korang smua~ hahahah bukankah memaafkan orang lagi mulia~ hihihihi

Monday, September 22, 2008

musik

"intinya gini...
musik sesuatu yang sharusnya dinikmati secara ringan
kerna itu adalah iringan kita dalam hidup sehari-hari...
kalau kita memikirkannya terlalu berat jadi musik gak akan terasa indah lagi...
jadi gak usah difikirkan serius-serius..." Duta
Photobucket


Saturday, September 20, 2008

wang

wang hanyalah kertas, aku orang yang bebas

Thursday, September 18, 2008

Bangun

video

Versi tetupai~ hahah

video

Versi Monster~ ahaks!

Nantikan kemunculan yg lebih segar utk lagu Bangun~ ;)

Wednesday, September 17, 2008

saya...

Niat di hati ingin membantu

S a y a B e n c i V i r u s


Sekian...

akan ku rakamkan semua saat indah

Tuesday, September 16, 2008

Pada Hari Ini...

Pada hari ini... Saya berikan Anugerah Emas kepada Cendol dan Sirap Cincau di atas jasa mereka kepada Saya... sekian terimakasih...

Tuesday, September 9, 2008

blueksss~




Saturday, September 6, 2008

Entri Khas Untuk Emelia Suraya Bahrin

video

SELAMAT HARI JADI YANG KE-61 SUE BAHRIN HAHAHA~
SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR SEMOGA DIMURAHKAN REZEKI SEMOGA BERJAYA DALAM HIDUP SEMOGA YANG BAIK2 UNTUK SEMUANYA AMIN....

hadiah utk sue:


ada org anta update perkembangan baby tiger ni~ hahaha

video




Perihal saya...

first time naik kapal terbang...
Tgk orang naik pnah la... :|

first time melahirkan zuriat
dua tahun lepas... kembar plak tu~ hahaha amik kau!

first time pegi oversea
Tak Pernah

first time dok jauh dari family
Waktu dpt kolej teknologi binaan johor, kat johor bahru, cool wei~

first time rasa diri gemuk
Form 4, eh pnah ke? tak penah kut...

first time working
Utusan Printcorp.. lepas spm.. saja je cari duit lebih, masukkan risalah dalam majalah... dua hari je keje.. bosan~ hahaha

first time bercinta
5 tahun lepas...

first time merasakan diri cantik
Esok Lusa... Kurniaan Tuhan, semuanya cantik, terpulang kepada mata yang memandang...

first time tengok wayang
first time tgk wyg??? gila apa mana aku igt dowh~ tpi aku rasa ABANG 92 kut~ hahahah

first time masuk wad hospital
Kecik2 dah masuk dah.... waktu lahir... phew~ bleh tahan la duk kat hospital, maklum la baru nak kenal dunia~ hahaha

nama-nama timangan oleh orang yang tersayang
Pijji, PG, fizi, ji, amarr,(aizu bleh tak aku pinjam ko nya nama timangan satu) Kacak

anda seorang yang...
Yeah~!!!

insan teristimewa?
Semuanya, tp tak smua jugak la.. kang kena sound ngan BF org nanti~ hahaha

faveret food?
Buat waktu skang di sebabkan bulan puasa, aku tgh suke Roti Jala.... cicah kari sedap gak...

faveret kaler?
Hitam, Putih, Biru

faveret song?
Grace - Jeff buckley

sikap yang buat anda stress
Tunjuk pandai

3 mender yg mesti ada dlm handbag
Dlm poket kena ada Ubat Lelah, Handphone, Wallet

kali terakhir anda menangis beria-ia?
Tahun Lepas...

List 7 people to tag:
org yang namanya bermula huruf A
org yang namanya bermula huruf N
org yang namanya bermula huruf M
org yang namanya bermula huruf S
org yang namanya bermula huruf E
org yang namanya bermula huruf L
org yang namanya bermula huruf H

Blog Archive