Saturday, August 29, 2009

Risiko

Risiko adakah sebuah iklan strategik permainan papan, menghasilkan oleh Parker Abang-abang (kini satu bahagian Hasbro). Ia telah direka oleh bahasa Perancis pengarah filem Albert Lamorisse dan pada asalnya dikeluarkan pada 1957, kerana La ConquĂȘte du Monde(Penaklukan Dunia), dalam Perancis.

Risiko adakah satu giliran berpangkalan permainan untuk dua untuk enam pemain. Tinjauan baik adalah terus bermain sebuah lembaga menggambarkan satu diolah dalam gaya Napoleonic-era peta pemerintahan Bumi, dibahagikan kepada empat puluh dua wilayah-wilayah, yang adalah dikumpulkan kepada enam benua-benua. Pemain-pemain mengawal askar-askar dengan yang mereka cuba untuk menawan wilayah-wilayah daripada pemain-pemain lain. Objek utama permainan adalah "penguasaan dunia," atau "untuk menduduki wilayah tiap-tiap pada lembaga dan, dalam demikian melakukan, menghapuskan semua pemain-pemain lain.[1] Menggunakan pergerakan kawasan,Risiko tidak menghiraukan had-had seperti saiz luas dunia dan logistik lama kempen-kempen.


artikel kat atas aku amik kat sini http://www.citcat.com/cc?i=http://en.wikipedia.org/wiki/Risk_game&l=1&t=u yang mana telah di translatekan oleh http://www.citcat.com/ dari web ini http://en.wikipedia.org/wiki/Risk_(game), hahaha

RISIKO!

DISKOTANPARISIKO!

aku team biru kat tgh2, lawan 4 team, pastu aku sorang, adil ke? chis!

ni pun sama~ -_-"

tapi aku berjaya singkirkan team hijau, so tinggal aku lawan merah

tapi, bila dah setiap kawasan aku, tinggal satu askar, aku mengambil keputusan utk klik "Quit This Game"

Sekian....

Block, Ban or Whatever

aku dah takleh nak comment2, tahi betul la FB ni!

*************

Hi,

Our systems indicate that you've been misusing certain features on the site. This email serves as a warning. Misuse of Facebook's features or violating Facebook's terms of use may result in your account being disabled. Thanks in advance for your understanding and cooperation.

Please refer to http://www.facebook.com/help.php?page=421 for further information.

The Facebook Team

*************

Hi kepala abah dia! TAHI!

Thursday, August 27, 2009

masih minum kola?

video
aku amik kat email je. hahaha
selamat berbuka kola!


video
hiburan semata-mata!

Friday, August 21, 2009

Game of Life vs Monopoly

Ini adalah aksi2 yang berlaku malam atau lebih tepat pagi sebelum berpuasa di bulan Ramadhan tahun 2009, di mulakan dengan kehadiran Aizu, aku ngan Dy, pastu Jay last skali Khyril di rumah Sue, di mana ayat pertama Sue, "ala i baru mandi la..." dalam hati aku, takde sorang pun yg tanya Sue~ hahaha! okeh, aku buat cerita je, sebenarnya itu bukan ayat pertama Sue, tapi itu yg paling aku igt. oh ya! ada lagi satu~ Sue kata Aizu kurus? WTL! what the luck~ utk Aizu... haha.
Minuman mcm biasa, Coke ditambah vanilla tapi kan, kalau kokain buat perisa vanilla, mesti ramai budak2 sekolah terjebak~ pheww.. okeh, aku dah melalut, lepas tu Aizu bawak lapan! di Ulangi LAPAN! ya! bukan lapan ringgit~ tapi lapan kotak Cheezy Wedges, cuba korang kira pakai jari, satu, dua, tiga, empat, lima, enam, tujuh dan lapan. leceh bkn nak kira? sbb banyak kan? hahaha! ok. kitrg mkn2 pastu permainan bermula

Cite banyak tak gune, monopoly aku kalah, jadi org 1st yg bankrupt plak tu~ shait! pastu aku plak menang Game of Life, hahaha tapi time main game tu semua lemau~ hahaha

korang nak cite lagi? rajin2 la pegi usha
kut2 dirg ada update ke kan.... hahaha! (mesti tak punya lah~ muktamad!)

ops~ terkorek hidung tak batal puasa kan?

video
tajuk video ni "bila dah bankrupt"
(kau bernasib baik khyril)

video


P/p: kereta korang ada calar2? nak cat? check ni http://www.autospa2u.com

P/p tu pesanan penaja

Sunday, August 16, 2009

Menyeru

shait!

Menyeru kepada rakan2 blog supaya menjaga kebersihan diri, jangan ambil mudah dan berdoa supaya penyakit virus ini tidak berterusan, kepada yang demam, batuk, selsema dapatkan rawatan segera di klinik atau pun hospital, duduk di rumah sehingga kesihatan kembali pulih, jangan berdegil untuk keluar bekerja, belajar atau bersosial, kerana ia akan memburukkan lagi keadaan yang sedia ada.

WHO menganggarkan lima juta atau 20 peratus rakyat negara ini berisiko dijangkiti virus influenza A (H1N1) jika orang ramai tidak mengambil serius langkah pencegahan bagi menghalang penularan virus itu.

Statistik itu berdasarkan kajian terperinci WHO mengenai kesan penularan luar biasa H1N1 terhadap sesebuah negara jika ancaman virus tersebut tidak ditangani secara berkesan dan menyeluruh.

keadaan akan bertambah pulih sekiranya orang ramai mempunyai tanggungjawab yang tinggi dan tidak memandang remeh penularan wabak H1N1

individu-individu yang mempunyai gejala penyakit serupa influenza (ILI) seperti demam panas, selesema dan batuk perlu segera mendapatkan rawatan di hospital demi kesihatan diri.

Mereka juga perlu prihatin dengan keselamatan orang lain dengan tidak menghadiri majlis-majlis terbuka dan berehat di rumah supaya virus penyakit tidak menjangkiti individu yang tidak berkenaan

lanjut di : http://h1n1.moh.gov.my/ dan lihat jumlah kematian yang semakin meningkat ='(



************************************************************************
Berikut adalah petua2 untuk mengelakkan penyakit H1N1 drpd e-mail
tak salah kalau mencuba

Semoga Allah melindungi kita semua.


Salam..... sy baru balik dari thailand. sy ke pulau temelang dan ban tun.. apa yang sy nak kongsi ialah cara mereka mengubati penyakit selsema babi.
bahan2nya adalah:
1. air kelapa
2. kurma
3. mangkuk

cara2nya

1. masukkan kurma ke dalam mangkuk
2. tuang air kelapa
3. biar sejam dua
4. minum air kelapa bersama makan kurma

**********

Saya ingin berkongsi maklumat / tip yg diperolehi drp Ustaz Fauzi Mustafa didlm radio RMKL pg td bg mengindarkan diri kita terutamanya anak2 drp terkena penyakit H1N1. Usahakan salah satu drpdnya...


a) Baca Bismillah dan tiup pd air dan masakan yg disediakan

b) Makan madu lebah asli

c) Makan buah tamar

d) Makan kismis

e) Makan buah delima

f) Minum air kurma

g) Makan Habbatus sauda

h) Makan buah Tin

**********

Kalau hadapi simptom selesema,batuk,demam,sukar bernafas,pening kepala,sakit tekak mgkn anda H1N1.Minum air susu & buah.Mkn makanan yg dbuat drpd buah krn pihak kami telah menjalankn kajian bhw minuman segar mampu membersihkan atom2 H1N1.Tlong forward kpd rakan2 utk kesihatan bersama.-HOSPITAL SULTANAH AMINAH JOHOR...

**********




Friday, August 14, 2009

SUEngal!!!

KAU JAGA SUE! hahaha


Jay Aku dah Balas ikut Blog! hahaha

kalo italic tu aku tambah
kalo kosong tu, emoticon

suraya bahrin : haha
HiDUP AMARR : haha
suraya bahrin : u raya mana
HiDUP AMARR : i raya kg la..
HiDUP AMARR : johor
HiDUP AMARR : u?
HiDUP AMARR : indon eh?
suraya bahrin : oh tak.. this year i raya kat norway
HiDUP AMARR : fark!
HiDUP AMARR : menipu je lebey
HiDUP AMARR : hahaha
suraya bahrin : adoy betul la
HiDUP AMARR : ahhh
HiDUP AMARR : apsal plak
suraya bahrin : cousin i yg haritu baru kawen tu nak g norway sbb husband die ade keje kat sana
suraya bahrin : so mama i bg ikot. i g seminggu je pun
HiDUP AMARR : spm kuttttttttt
HiDUP AMARR : bkn SPN! (sijil pelajaran norway)
suraya bahrin : HELLO seminnggguu je kottt!
HiDUP AMARR : tapi kan sue..
HiDUP AMARR : dia pegi honeymoon
HiDUP AMARR : u mcm kaco je
HiDUP AMARR : ke u nak snap dirg honeymoon?
HiDUP AMARR :
suraya bahrin : honeymoon kejadah nya. hahaha
suraya bahrin : abang anwar tu g keje
HiDUP AMARR : smbl2 la
HiDUP AMARR : takkan la dia nak ckp kat budak kecik mcm u ni dia gi honeymoon
HiDUP AMARR : haiya
suraya bahrin : hahahaha
suraya bahrin : best siot g norwayy
HiDUP AMARR : h1n1
HiDUP AMARR : sana kes plg byk
HiDUP AMARR :
HiDUP AMARR : 14034 org mati
suraya bahrin : i reti cakap yes= ja!! dgn thank you= takk
suraya bahrin : lalalala
suraya bahrin : tak nak dgr
HiDUP AMARR :
suraya bahrin : i nk gak g norway
suraya bahrin : nnt i beli la ole ole untuk korg
HiDUP AMARR : no way!
HiDUP AMARR : ole2?
HiDUP AMARR : taknak
HiDUP AMARR : i nak perempuan
HiDUP AMARR :
suraya bahrin : ye la semua bole
HiDUP AMARR :
HiDUP AMARR : poyo je
HiDUP AMARR : u snap gmbr pun dah kire ok
HiDUP AMARR :
HiDUP AMARR : tp u tau tak negara norway larang penggunaan slr
suraya bahrin : PENIPU
HiDUP AMARR :
HiDUP AMARR : mmg pun
HiDUP AMARR :
suraya bahrin : hahaha
suraya bahrin : so nmpk nye tahun ni tkyah beli baju raya laaa
suraya bahrin : jeng jeng jeng
HiDUP AMARR : sakit siut cabut bulu hidung
HiDUP AMARR : iskh
HiDUP AMARR : u mmg raya kat sana ke
HiDUP AMARR : maksudnya seminggu tu
HiDUP AMARR : mmg time raya?
suraya bahrin : yeapp
suraya bahrin : sehari seblum raya i g
HiDUP AMARR : nanti u rindu lemang
HiDUP AMARR : rendang
HiDUP AMARR : ketupat
HiDUP AMARR : hahaha
HiDUP AMARR : dah la setahun skali
suraya bahrin : eh bukan seminggu.. tk sampai. dlm 6 hari cmtu la
suraya bahrin : takpe la.. norway pun bukan slalu
suraya bahrin :
HiDUP AMARR : hahah
HiDUP AMARR : sukeati kauuuuuuuu la! *jeles
suraya bahrin :
suraya bahrin : oh eh check twitter
HiDUP AMARR : napa
suraya bahrin : i br update
HiDUP AMARR : apa tu
HiDUP AMARR : i bkn dak punk
HiDUP AMARR : i grunge
suraya bahrin : EEEEEEEEE gedikk
HiDUP AMARR : so gruge'd
HiDUP AMARR : so grunge'd
HiDUP AMARR : kurang ajar!
HiDUP AMARR : aku tak maafkan kau
HiDUP AMARR : smpi raya
suraya bahrin : yeahhh yeahahh yeaaahhh
suraya bahrin :
suraya bahrin : seronok nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
HiDUP AMARR : tak heran pun
suraya bahrin : NORWAYY babe!!
suraya bahrin : hahaha
HiDUP AMARR : i tau u tipu
HiDUP AMARR : sj je melayan
suraya bahrin : eleh blah laaahh
HiDUP AMARR : bg plak mama u anak dia sorg ni gi jauh2
HiDUP AMARR : ntah makan ke tak
suraya bahrin : hahaha
suraya bahrin : die bg je
suraya bahrin : die suro i jd stewardess plak
HiDUP AMARR : hah
HiDUP AMARR : jadi la
suraya bahrin : kwn i g blaja kat UWC, Italy and i dpt travel merata rata
suraya bahrin : seronok gak
HiDUP AMARR : taknak percaya
HiDUP AMARR :
suraya bahrin : pecaya apa?
suraya bahrin : ya rabbbiii hang ni
HiDUP AMARR : apa kau ckp hari ni
HiDUP AMARR : aku taknak percaya
HiDUP AMARR : baik kau gi makan je..
HiDUP AMARR : sebab menipu
HiDUP AMARR : batal puasa
HiDUP AMARR :
suraya bahrin :
suraya bahrin : lalalalala
suraya bahrin : seronokkkkkkkkk
suraya bahrin : nikmat berpuasa

kali kau menang budak! tgk la lain hari! hahahha

Wednesday, August 5, 2009

Rock Hysteria with Brainhead & Sorganina







kreditasi untuk En Aizu

Blog Archive