Wednesday, December 31, 2008

heylo hye...

anda semua patut melayari web2 ini

http://www.bangkit.tv/blog/

http://klmosher.blogspot.com/

bagus untuk baca2...

btw.. Tahniah utk BANGKIT yg dah mencapai umur 3 tahun pada 01.01.09
Tahniah!!!

Tuesday, December 30, 2008

Bersedia

Bersedia untuk melangkah ke tahun 2009, Semoga lebih baik dan sempurna, Moga Tuhan Merahmati kita semuanya...

Amin

Selamat Tahun 2009 semuanya!!!

Sunday, December 28, 2008

Kemaskini...

Orait people~ memandang aku takleh tidur selepas terjaga dari rehat kerana demam (sorry sorganina, tak bisa datang jamming kerana demam, sorry!!!) so aku decide nak menceritakan hal2 yg terjadi time nak pegi livesounds dan time nak balik... ok.. petang sabtu... igtkan nak pegi awal ke mont kiara... sebab dpt sms dia kata ada tiket free.. so kena 100 pertama baru dpt... so konon2 takut tak dpt la kan.. agak2 kena pegi awal dlm kul 6.. skali pikir2 blk... awal sgt... so gerak la dlm kul 7. Bila dah gerak, aku pun konfiden la menuju ke mont kiara, walaupun tak tau tempat... tapi pod ckp kat tempat slalu berlangsungnya jazz fest, kat plaza mont kiara... so aku ikut je la signboard, tup2 smpi kul 7 30... dalam hati siap berlagak... heh~ takde la susah mana tempat ni, sebab smpi takde sesat langsung~ hahaha gile riak... smpi2 cari parking kat tepi jln, then trus cr 7e nk topup... sbbnya msg pod dia tak reply, mesti xde credit, tp dia dah tukar postpaid... keadaan menjadi musykil kat situ, tp xpe.. apa2hal topup dulu~ so aku cari la Bar Sa Vanh Too... tak susah nak cari sebab kat luar dirg ramai2... mesti la kat situ kan.. aku tgk takde la ramai mana.. maybe awal lagi.. then ada jumpa Ab n Sheilagank Malaysia yang lain.. tak join dirg pun.. aku lepak sorg2 je kat tepi... sambil sandar kat dinding kaca... dan sebelum tu pod ada col pakai phone tmpt dia keje.. dia kata gerak kul 8.. so tgu la sorg2 sebab yg dpt tiket free tu kul 8 baru bukak... tp org dah bratur panjang.. Sheilagank Malaysia awal2 dah beratur termasuk Ab.. pastu kul 8 15 baru la kaunter bukak... aku pun terusssssss la berbual ngan Ab.. kunun2 aku dari gang yg sama la.. potong que! ahahah bukan que haidar ok... sebab gila nak beratur kat belakang~ mmg tak dpt la kan... hahah smpi org yg jaga tiket tanya mana que ni.. sebab org belakang dah plik.. aku masuk je.. line jadi bersepah~ ahaha, punca.. tapi lantak la.. masuk free penting~ hahah, then smpi turn aku.. aku org ke 10... dia mintak IC then swap.. wah~ gile maju skang.. then dia verify~ terpampang la perkataan.. "TQ... enjoy bla bla bla~ hahaha" so amik tag tangan... then masuk la.. pegi ke depan skali ni.. semangat~ wahahah then ada la table2 vip yg aku rasa mcm semak je.. hahah then borak2 kosong je... smpi la dj ckp.. The Rock akan perform pkl 10 mlm~ pheww gile lama lagi... Kalo the Rock kul 10... Sheila On 7 ntah kul brape agaknya.. then msg2 pod.. dia otw smua smpi la dia dtg.. aku msg suh trus ke depan... so mcm die hard fans la konon~ padahal.. ini je la peluang nak duk depan.. kalo konsert jgn harap la kan...

Jadi... sampai la ke waktu yg di tunggu2... Dj dia besh gila tarik penonton.. bukak lagu Sweet child o mine la.. we were rock u la~ smua org nyanyi la, kasi vibe sket.. Pastu The Rock pun kluar... aku tgk budak2 muda lagi siut~ jeles kut! org lain berjuta2 minat kat Dhani, sanggup nangis nak jumpa smua... dirg siap bleh perform sama lagi~ siut je.. malam tu aku tau nama gitaris dia je Taras.. sebab pod dpt Plektrum.. hahah yang lain, drummer ala2 travis, gitaris sorang pompuan, bassist pun pom
puan.. lagi skali rasa dah mcm taknak main gitar... sebab pompuan pun dah terer, hahah dan yg paling menarik perhatian malam tu.. backup vocal.. aku memula tak perasan.. tapi pod yg suh usha.. maklum la pod.. pakar mengesan dan ayat yg slau kluar~ "Boleh!" hahhaha... So intro sket... Then Dhani masuk.. time tu toksah citer la.. aku yg kat depan ni.. dah ke lapisan ke 3.. sebabnya ada bodyguard yg bapak besar la.. nampak kepala dia je.. haha cameraman, videon, dan indon2man~ persembahan Superb! Energetik! Mantap abis! Keren! phew.. apa lagi? ok la tu.. takleh lebih2.. dan dirg bwk lagu cover band2 hebat... "Ahmad Band", "Dewa19", "Ari Lasso" dan tak ketinggalan "P Ramlee" poyo je dhani padahal lagu dia smua.. haha sengal... dan dirg ada cakap nak buat video clip lagu Madu Tiga dalam bulan Januari... huhuuuuu... kalo nak tau lagu apa yg dirg bwk.. refer la gmbr2 kat Post Bawah ni ye... Then The Rock akhiri set dirg ngan lagu Munajat Cinta... Aku sempat la tgk gitaris dia pakai apa.. Taras pakai GT10, Then 2nd gitar pakai POD Line 6, ngan external lagi satu aku pun tak braper pasti... abih dlm kul 11 30...
video
The Rock - Separuh Nafas
video
The Rock - Munajat Cinta

Then Crew Sheilaon7 pun naik stage setup smua... Drum, Gitar, Bass, Keyboard, Mic.. smua la.. Dj ckp kul 12... kunun nya la... aku dah bosan menunggu plus kaki aku dah kebas berdiri dari 7 30.. Then Tiba la masanya... tapi sebelum tu borak2 ngan pod, sempat la kutuk2 Mat2 Ehem menari2 kat depan.. mcm tak penah masuk Club je~ hahaha bengang gak sebab tak selesa... tapi biar la dia enjoy skali skala~ hahaha So7 mulakan dengan lagu JAP!!! skali lagi bertambah mantap!!! Keren!!! Energetik!!! Wow!!! hahah depan2 mata kut! jarang aku nak duk depan stage.. slalu aku lagi prefer lepak jauh2 tgk...

video
Sheila on 7 - JAP

Dan Beberapa lagu... Korang Tgk sendiri video la.. Taip banyak tak guna~ hahaha

video
Sheila on 7 - Seberapa Pantas
video
Sheila on 7 - Anugerah Terindah...
video
Sheila on 7 - Betapa
video
Sheila on 7 - Sahabat Sejati

Last Skali dirang bawak Lagu MLT~ Eross main effect persis radiohead... Banyak dah org buat.. tapi Aura Eross sebagai artis lain... takde la byk pun pedal dia.. sket je.. Dia pusing2 pun sket je.. tapi itu la Aura dia.. huhuhu seperti audible dlm yahoo~ kerennnnnnn~ hahah

video

Abih dalam kul 1 30 mcm tu~ walaweh~korang byg kan.. berdiri dari 7 30 hingga 1 30 pagi tak mcm lama plak kan~ dulu bratur perhimpunan kat skolah pun membebel~ hahaha *skolah? apa tu* hahahah

Then Balik la dengan pod.. ckp dia nak lepak mana2 tak.. dia decide lepak ampang.. senang.. so aku pun ok la... Follow la kete dia.. dengan konfiden~ sebab aku taktau jln.. dan part yg seronok mlm tu.. bila smpi kat roundabout... aku follow pod.. dia pun buat bulatan 2 kali.. time tu dah rasa besh.. sebab nya dah tau la dia sesat.. ngada2 nak ikut mrr2... hahah skali terkluar kat jln yg dipenuhi kereta~ JEM pkl 2 pagi ok!!! aku igt ada Roadblock ke apa.. skali.. pasang jejantas.. dah la prot lapar.. deng! hahahah then dia halau ke kawasan perumahan smua... bile kuar je~ aku dah tak nmpk kete pod~ aku pun dengan cemerlang speed la.. kunun nak kejar~ skali pod tepon tanya mana.. aku ckp tak tau.. ko dah speed aku speed la... pastu ckp kat dia. takpe la... kau jln dulu, jumpa kat ampang... then aku dengan konfiden nye terus... takde signboard pun trus gak.... sampai satu kawasan aku nampak templer park~ dlm hati ahhh sudahhhhhhhh jauh sgt dahh ni... tapi hati ada degil sket.. jln lagi... agak2 dalam 10km camtu.. nampak signboard Rawang~ mmg tahniah la~ hahaha jauh dah sesat... Kawasan Gelap Gulita~ kiri kanan ada tembok merah putih, Bukit, Hutan, Gelap, Hantu bersepah2~ tp tak nmpk la.. hahahah pastu tepon KerolCheHusin, Siap kena gelak lagi~ musibat tul~ Then Aku U-Turn sbb Kerol ckp dah slh jln... Aku JALAN TERUS... nmpk signboard zoo negara~ senyuman dah terpancar... aku dah bygkan MCD kat highway mrr2~ hahahah lalu ikut jalan kuantan~ nampak Batu Caves.. lagi la tersenyum lebar sebab dah konfem tau jln tak sesat~hahahah trussssssssss blk.. singgah mcd beli makan bla bla bla... blk Chattin2 ngan ehem2 kejap.. pastu takleh tido.. bleh? takleh tido sebab penat... sengal... itu je la citernya~

Adios~
Garcias

Saturday, December 27, 2008

Livesounds - Sheila On 7 vs The Rock

Duta

The Rock

SheilaOnSeven

Ahmad Dhani

Eross Chandra

video
The Rock - Kenyataan dalam dunia fantasi
video
The Rock - Madu Tiga

video
Sheila on 7 - Arah
video
Richard Marx - Now and Forever
Sheila on 7 - Yang Terlewatkan


video yg ini dulu saja ok... nanti update.... dengan jalan cerita skali... baru syok membaca blog kan.. hahahah

sekian...Gracias~

Friday, December 26, 2008

Sorganina

Single Terbaru akan keluar tidak lama lagi, untuk update

http://www.myspace.com/sorganina
http://sorganina.blogspot.com
facebook : Sorganina

Tuesday, December 23, 2008

sekarang ni tahun 2011 ke?



korang tau kenapa aku ckp sekarang ni tahun 2011, sebab aizu bagi gmbr sue yang ada tulis umur dia 19.... takkan majalah tu kuar tahun 2011 kut? plik!!! muahaha~ gile sue dah tua~!!! hahaha

Sue!!! bila nak grad dari art student!!! hahaha

Monday, December 22, 2008

nidji @ zouk

Maaf Video Kurang Jelas dengan aksi anak band

untuk video yang lebih jelas....

http://www.youtube.com/user/myvi1081

video


video


video


video


video

Sebenarnya... NIDJI dan NIDJIHOLICS malam tu.. sangat rock!!! yeah!!! sapa tak pegi rugi weih~ ahahahaha

dedicated to "who believe that love can change the world"

Sunday, December 21, 2008

RTW vs NIDJI



RTW yang membosankan... tiada apa yg menarek... Semua seperti yg dijangka... band2 yg sama... gaya2 persembahan yg sama... Sound System yg sama bunyinya(teruk)... Sgt Tajam... telinga menjadi bingit apabila music2 lectro dimainkan... gitar terlalu tajam... mungkin sound engineer sudah pekak terhadap frekuensi2 tinggi sesuatu bunyi... Peminat2 yang hanya memilih band yg minat saja untuk berhibur... selainnya lebih rela duduk di tepi2

NIDJI@zouk... Nidji sgt menghiburkan... sama seperti selalu... Tetapi kejarangan mereka membuat persembahan di Malaysia membuatkan ia menjadi sgt istimewa... Kehadiran penonton yg boleh dikatakan "bukan dari kalangan nidjiholics" kerana respon yg diberikan sgt kurang... mungkin kerana tiket2 percuma... jadi... mereka tak berminat pun mahu menonton sebab percuma~ maka dengan hampanya nidjiholics diluar yg tidak mempunyai tiket, ada yg merayu... ada yg membuat rancangan utk serbu masuk... Sambutan Nidjiholics lebih meriah Di Ruums waktu dahulu... Tapi kali ini ada sesuatu yg tidak kena.. Nidji menjalankan tugas dengan baik... Opening band "Pesawat" juga begitu baik.. tetapi respon yg diberikan ckp menghampakan... haih... Persembahan Nidji Sesuai utk memotivasikan diri.. bagi yang putus cinta dan ingin berhibur.. Nidji adalah Band yang sesuai... Lagu2 penuh emosi dan memberi semangat... Haji Giring yang pandai berkata2 untuk mengambil hati Peminat Malaysia...

Inilah bezanya music Malaysia dan Indonesia... Di indonesia.. mereka mempunyai team sendiri utk menguruskan persembahan.. dari penggunaan amp gitar... Simbal, Sound system, technician smuanya dari Team Sendiri... Di Malaysia pula mengamalkan sikap "asal boleh" sebat~ jd pendengar2 bunyi2an dari Malaysia tidak dididik dengan bunyi yg sedap... maka terjadi la.. suara sumbang pun bleh buat band.... asal ada attitude, peminat ramai, stylo and... INDIE~ muahahha~ poyo je lebih aku ni... dah la.. aku nak stop... emosi plak arini... daaaaa~ nanti update video laskar pelangi from nidji... itu je yg sempat amik.. yg lain smua terkinja2 enjoy.. hahahah ;P

oh ya! lagi satu cerita... dirg invite pakai facebook... aku igt memain.. sebab takde confirmation, skali betul da.... dirg print list yg attending... so terpapar la muka aku, nickname dan perkataan "attending" so dpt la lagi 2 tiket... hahaha, first time weih aku terkena org yg betul2 menggunakan application FACEBOOK!!! terimakasih yg menjemput di FACEBOOK!

Thursday, December 18, 2008

TAHNIAH!!! =D

Sunday, December 14, 2008

Les Paul



oh.. ada sesiapa yang sudi membelikan les paul? tak kesah la Gibson ke Epiphone ke... but in the same condition seperti di dalam gmbr... huhuhu

Friday, December 12, 2008

Terima Kasih Sedalam-dalamnya

Terimakasih kepada:

DY ML
Nora
Midat
Zhafrina
Hanim
Wen
Munzir
Pod
Sue
Ein
Irma Lailatul
Lilin
Jep
Yusri
Santa
Maria Anna
Aizam
Kak Lin
Kak Lea
Abg Rasyid
Faiz
Sarita
Wan

kerana mengirimkan SMS selamat UlangTahun yg ke-11

Kepada yg Mengirimkan MMS... harap maaf..20770 mengirimkan SMS "cannot be displayed" huhuhu

terimakasih jugak kat geselian sebab jerit2 tadi kat rantai.. memang tak tau malu~ hahaha sengal korang

juga yg wish kat ym, ms, fb, fs dan blog

yang by hand lagi.. semuaaaaa laaa senang cite..

TERIMAKASIH SEDALAM2NYA
MOGA TUHAN MERAHMATI KITA SEMUA
AMIN.

Putri tidak dikire msg, sbb dia awal sehari... so di kire "foul" dlm bahasa jawa
MUAHAHAHA!

Monday, December 8, 2008

Terimakasih Tuhan

Tuesday, December 2, 2008

2 ym dalam satu masa?

ni ada ilmu sket.... korang ada 2 akaun ym? nak bukak dedua? nak tau caranya? nak blaja? kalo nak... klik disini

dah try buat... dan menjadi! gempak oh~ tapi pening la nak handle dedua~ hahahah

Blog Archive