Saturday, February 28, 2009

Tag drpd Pu3

- GO to your photos folder in your computer
- GO to the 6th folder of your photos 
- GO to the 6th photos in that folder
- Put the picture on your blog & description of it
- Invite 6 friends to join the challenge
- Link them in your blog & let they know they have been challenged.


Allright Umat Manusia, gmbr ni di ambil pada tahun lepas~ hahah tak igt la bile... dlm gmbr ni, dari kiri, Kech, Shelly, Amar Hafizi dan Ezza. Time ni kat laundry bar... Band Matematik perform, so si Shelly ni sebagai pemain keyboard tambahan~ hahah aku, kech ngan ezza datang memberi sokongan je~ mlm tu ada 3 band, The Times, Matematik dan lagi satu dari HongKong, tak pasti plak nama dia... Ouh Ya, dedua wanita ni pernah berduet utk lagu "akhir nanti" kalo kitrg perform live~ cool kan~ hahah dedua bleh nyanyi, Masyuk~

kepada sesapa yang rajin nak buat, or tak tau nak update blog, or ada masa berlebihan, maka buatlah demi mengisi masa lapangmu...

Yeah!

*****************************************************************************************************

Berikut adalah nilai Rm10

  • Jam kat Tol S.alam selama 30minit
  • Melihat Pengadil Malaysia yang entah apa2...
  • 2 Kad merah
  • Terlepas Gol Pertama Selangor
  • Tiada Ulangtayang jaringan
  • Duduk kat tangga sorang2
  • Dengar mercun meletup sana sini
  • Tengok orang baling2 botol
  • Tengok Orang kelaparan, makan makanan mahal yang tak seberapa~ (sapa kata makanan mahal tu sedap~ hehehe)
  • Tengok Orang2 Kelantan datang kat tempat Selangor ramai2... Pastu patah balik dengan lari laju2, sebab penyokong Selangor 3 kali ganda lagi ramai
  • Sorak sampai sakit tekak untuk gol kedua
  • Tak Sorak utk gol ketiga, Juz angkat tangan je, sebab takut sakit tekak
  • Balik dalam keadaan hujan renyai dan minyak keta takde
  • Isi minyak, Beli air fruitree nenas yang sgt masam+wafer milo+roti ikan bilis (isi perut kete dan perut sendiri)
  • Pulang ke rumah
  • Oh Tuhanku~ Aku menonton Liga Malaysia! hahaha
.....Selangor 3 - 0 Kelantan.....
Hihihi

Gracias,
AmarHafiziBinAbdulRaof


Sunday, February 22, 2009

Argghhhh~!!!

hahah sesapa ada update kat blog sendiri tu, mesti klik kan sebab tgk post bertajuk "Argghhhh~!!!"

Begini ceritanya bermula... ari sabtu yang lalu... setelah kelaparan satu hari tak makan kat umah sebab umah takde org, maka secara automatiknya makanan pun takde, hahah maka keluar la pegi makan, niat di hati ingin makan di tempat lain, tetapi lain pula tempat makan dituju, tapi sebat~ sebab dah laparrrr~! hahah sbb2 tmpt lain yg dituju, sebab kat tmpt yg kitrg pegi tu takde restoran tu~ deng!

Maka, Diatas inilah sajian2 yg telah kami pesan, bleh la tahan sebab lapar, bg apa pun makan je.. heheh (korang tak terliur ke?) ke lidah melayu korang masih kental? hanya terima nasi saja.. haha come on~ aiceh~ terpoyo kejap, maafkan hamba... hamba orang biasa~ 

Bila dah abih makan, jadi lah mcm ni... licin kan? hahah
 itu tandanya lapar...

budak ni.. makan dedua sajian.. hahaha sapa yg lapar ni! hahaha~

Waktu bermain2.. hahaha tangkap2 gmbr, gmbr ditangkap kerana gambar membuat kesalahan, maka ia di tangkap, waktu sekarang, makin banyak gmbr membuat kesalahan
*gila hambar lawak*

tiada apa yg "Argghhhh~!!!" pun, ok je semua~ hahaha
****************************

Oh ya, korang semua tau kenapa aku ada gelang kaler biru dan hitam?
ini jawapannya.. ;)



Mestilah sebab terpengaruh ngan idola! muahaha, sanggup tu cari kat sg wang, tak tau la sama ke tak material gelang tu, tapi ala2 je.. so ok la kan~ hahaha


------------------------------------------------------------------

CERITA YANG LAIN
So far seminggu keje kat studio ok je~ takde masalah, tapi pemilik studio la ada masalah nak membayar gaji nanti, hahaha sebab tak ramai lagi yg jammin, jadi start isnin 23 feb, kena keja kul 7 mlm smpi 3 pagi, mmg waktu kemuncak kehidupan pun~ mmg slalu tido lmbt kan~ hahhaa tapi masalah nak pegi petang la, confirm jam, bukan jam di studio, tapi jam di jalanraya~ haha. Keje kul 7 sebab kena buat 2 shift, so akan selamanya keja kul 7 kut, sebab lagi sorang dia bole keja siang je, malam dia nak dating ngan awek dia~ hahaha tak kesah la memana~ abih nanti nak berfutsal ari jumaat camne ar? adoi~ ouh ya! siang tadi (maksudnya hari ahad la) layan cendol ngan rojak kat taman kosas! sedap weih! tapi cashier poyo~ hahah ada org kata baru nak UP! maklum la dah senang~ sket2 tak percaya apa org order, gile takde kepercayaan kat pelanggan, buh lipas baru tau~ pastu cakap kat dia~ rojak lipas satu~ cendol lipas satu~ hah kira braper ringgit~ hahah, aku order cendol ngan rojak biasa pun dia bleh tanya ada pulut tak ada kacang tak~ akunya ok lagi, ada org lain, dia siap tak percaya pastu pi tanya org yg bungkus tu~ gile POY POY~ hahha ok la, saja je luahkan perasaan, maklum la BLOG~ hahaha

Ipod touch atau E63?
(mcm ada duit~ hahah)

Gracias,
A M A R H A F I Z I V A N A B D U L R A O F

Thursday, February 19, 2009

klaka wei video ni!!!

Wednesday, February 18, 2009

keperem uka???

emit eht all emit eht lla, ereht erew uoy nwonk ylno d'i fi, eromyna enola eb t'now i taht, erus eb syawla dna seirrow ym tesr nac o won, nam rouy eb lliw i, reverof dna won, nac i yaw treve dna hcae uoy wohs ot yrt ll'i, em ot nevig sah nevaeh taht onutrof a gindloh m'i, ees ot em ni pi thguac uoy dloh tsuj i semitemos, nam rouy eb lliw i, reverof dna won, dnatsrednu ot mees uoy llits tub yaw ym esol i, daerht a yb sganh ytinas ym nehw ssendam fo esnes ekam uoy, daeh ym ni egar taht selttab eht morf yraew m'i revenehw

Sapa pandai? hihihi kalo dah tau apa maksud di atas.. korang kena tag! buat benda yg sama, tapi kat benda lain~ ok? hehehe itu pun kalo takde keje...(korang mesti x wat punya lah! hahah)

uoyevoliayanidroon, ~hO


Gracias,
A m a r H a f i z i v a n A b d u l R a o f

YEAH!



Tuesday, February 17, 2009

HotStuff!!!

YaLL~! arini mcm ada org terkejut "amarr keje???" "hah keje?" hahaha, pelik gak ada org tak tau.. kan sudah di ceritakan kat blog under post "bakal" hihihi ok camni... skang keje kat hotstuff studio kat damansara.. betul2 blakang Sri Pentas.. waktu keje dari kul 2 hingga la kul 10 mlm, kalo masuk kul 7 mlm pun bleh... tapi abih kul 3pg... waktu studio ni bukak dari jam 2 hingga la 3 pg, So ikut la memana yg nak jagakan~ So ok la keje sini, pengalaman, insyaAllah bile dah ada pengalaman bleh la bukak studio satu kalo keadaan mengizinkan... kata2 seseorg "kalo ikhlas keje, mesti bleh~" hihihi so mesti boleh la nanti! ahahaha~ gaji takde jadi masalah sgt... ngeee... tp kalo dpt byk lagi syok la kan~ hahaha bleh beli ipod touch~ hahaha, tapi baru dpt tau smlm kena ada credit card utk apps dia~ so mcm potong gile~ mcm malas nak beli pun ada... hahhaa utk apa kalo takde apps kan... pastu takkan nak apply credit card semata2 nak apps utk ipod touch, gile tak berbaloi, kalo gaji ribu2 takpe la gak.. hahaha or maybe ada jalan penyelesaian yg lain... hihihi utk arini, takde org jamming lgsg, ye la sebab studio baru bukak, pastu tak promo lagi~ camne la org nak tau kan, haha so smpi sini saja cerita utk arini~ oh ya lagi satu perkara... geng2 picnic yall~ kita tunda ok, sebab merasakan tak fun without Emelia Suraya n Wan Anis Elisha huhuhu sebab nak tgk dirg becok gak... kalo pu3 becok sorang tak berapa nak besh sgt~! hahaha bluff! wait for me~ lalala :-"

Gracias,
Yeah!

Saturday, February 14, 2009

Teknologi semakin canggih



Dengan satu alat ni je... mcm2 benda boleh buat.. oh majunya dunia sekarang.. kalo lagi 10, 20, atau 30 tahun akan dtg, mcmana la agaknya ye..

Yeah!

Yuhu.. penat oh susun ini gambar... plus hari ni mmg penat tak ckp tido, penat futsal pun tak ilang, tapi zaasssss~ hihihi layan... bak kata org2 lain, dah sygkan.. nak buat camne.. hahaha, gedik plak aku... So Selamat Berhujung minggu semuanya, Semoga semua berjalan dengan lancar.. amin..

Oh Ya.. pohon ampun kepada yg tidak dilayani smlm... mmg penat kaw2+kenyang=Tido~

Hamba Manusia Biasa,
Yeah!

Friday, February 13, 2009

ahli fotografi gred b17


Tadi dpt surat~ dari SPA suh pi peperiksaan memasuki perkhidmatan ahli fotografi gred b17, masalahnya skang, mcm la aku tau pasal camera~ deng~ ada sesapa rasa nak tolong? wahaha, dulu isi borang SPA ada la isi Muzik, pastu ada lebih2 tu saja la ngada2 isi fotografi, aiyo.. tapi napa dpt benda ni? nak tangkap gmbr pakai apa? camera hp? hp pun takde camera~ hahaha, sewel sebentar... tapi mcm murah rezeki la kan dpt peluang2 mcm ni~ betul tak... +ve yall~!

Yeah!

Thursday, February 12, 2009

Kalo Hangpa Terer~

Abu nak beli kasut berharga RM97. kemudian die pegi pinjam kat ali RM50 dan kat hasan RM50. jadi,ade RM100. selepas beli kasut tu,dapatlah baki sebanyak RM3. RM1 die kasi kt ali,so RM49 je la hutang die ngan ali. RM1 lagi satu die kasi hasan so RM49 la hutang die kat hasan. RM49+RM49=RM98. so,lagi RM1 yang ade tuh campur ngan RM98.. jadi RM99. mana pegi lagi RM1?

HAHAHA~ saja kusutkan kepala

Bakal...

Yo! hehehe, kembali berjumpa~ hari ni lepak umah seharian.. tido~ caj tenaga.. hahaha, tapi mlm ada aktiviti~ iaitu.... turun ke damansara! yeah~ bkn dating or so wuteva seperti yg korang pikir2kan.. konon2nya aku hangat bercinta la.. hahah come on~ kita buat mcm biasa ok... tujuan ke s.alam menjenguk tempat bakal aku bekerja~ yeah.. jaga studio.. ok la tu, dari tak watpe.. dapat jugak duit, yg penting halal~ tmpt aku keja ni, nama dia Hotstuff Studio, logo dia aku design weih! hahaha bangga siut, hasil rekaan aku tersergam dan terpampang tinggi di atas bangunan, tinggi seperti cita2ku.. hihi, tmpt dia terletak kat area blakang2 Sri Pentas.. kalo ada Mobil tu kire dah dkt sgt la, kawasan baru, tapi ramai jugak orang, so sapa nak jamming dipersilakan, Studio A utk rm40 dan studio B utk rm30, standard la kan kawasan damansara, hahaha bg aku mahal la, tapi maybe dirg ada sebab tersendiri letak harga tu~ so Doakan kejayaan aku bekerja di sana ;)

Yeah!


Jamming @ sec 19 shah alam

My Boss GT-8 (sapa tak tau google~ ahaha)
bdak tak reti duk diam~ hahah

Kech+Yus(oh ya.. yus gitaris baru sorga ;)

Kech+ayam

ari Rabu mlm jammin 4 org je... kech nyanyi, huhuh bal ada prektis lain, shafiq kena amik gf dia kat Istana Budaya sebab takde transport, so sapa2 yg pegi PGL tu, kalo dgr koir2 tu, ada la tu suara gf Shafiq~ Dayang namanya~ huhuh, Gmbr Dy amik.. tapi dpt sket je.. sebabnya bateri abih.. duh~

Yeah skali lagi! hahaha

Tuesday, February 10, 2009

Lebih Switchfoot



HoHoHo, kenapa entry kali ni lebih switchfoot? huhuhu tadi gerak s.alam ngan dy, then dia pi kelas, aku plak lepak umah kech... dgr lagu baru, cari lagu baru, 2 lagu paling latest paling switchfoot(tak kenal? youtube la apa lagi, hahaha) dan incubus(tipu la tak kenal)~ Sorganina sudah beralih arah, tiada lagi jrock, hihih kitrg buat persediaan utk album soon~ 2 lagu dari EP terpaksa di tarik keluar utk Album, jadi Ep sorganina akan ada 4 lagu, dan pastinya murah! hahaha tapi soon la.. semua tergendala kerana masalah kewangan dan lain2... biasa la tu.. hihihi lepas blaja lagu baru dlm 5 30 lepak Restoran DE (Darul Ehsan), borak2, buat lawak kena hambar sket, org silih berganti kat meja, aku ngan kech je tak angkat bontot, smpi kul 8 30, hahaha memula table ada Pito ngan Biela, pastu Yus datang, mamu dtg, pastu cipok dtg, pastu shafiq+dayang pastu biela blah, dtg plak acap, tambah meja, pastu shafiq+dayang blah, dtg plak aiman last2 semua blah, yg tinggal aku, kech, acap ngan cipok, 4 org.. tapi meja 2? pastu duk rapat2... gile gei~ hahaha pastu tolak satu meja, then bal ngan ika dtg... pastu pot pet pot pet sket, chow cari cd case, pastu balik umah kech, mcm biasa main game, pastu.... jay, put, aizu ajak lepak di Pakli... boring la pakli! miza kopitiam la plak~ hahahah then dy pun smpi di bwh umah, so gerak ke Pak li... main redah je ke sek 7, kut2 la Pak Li 18 ke kan... tak ke naya~ hahaha

Kat Pak Li Kitrg main Chong Tai 'Li' sempena venue di pakli... hahahah lepas ni kalo kita main kat mc donalds nama game tukar jadi Chong Tai 'nald', hahaha~ kalo main monopoly kat PakLi nama tak berubah ok! heheh ok2.. hambar plak lawak ni aku rasa.. ngeee~ :D cam biasa pakli order "ice lemon tea" ngan "nasi lemak ketiak ayam", dy plak mee goreng mamak feveretnya ngan air kosong~ yg lelain dah MBSA awal2 bak kata pu3~ hahaha. Sebenarnya main Chong Tai Li tak fokus sgt.. maklum la.. tgh makan... tapi mng byk kalah sket.. tang tu konfius la.. hihihi, jadi tQ kepada teman2 chongtaili~ seronok main ngan korang! len kali main lagi! chongtainald plak~ or maybe monopoly secara ramai2 di rumah sue~ jika kena waktunya.. hehehe

yeah!

Sunday, February 8, 2009

Fakta


Rules: Once you’ve been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tagged you, it’s because I want to know more about you!

ouh yeah, nak jawab jugak la tag ni... jay ngan pu3 dah buat.. so nak buat gak.. kepada geselians yg lain, buat ok!

1.Nama sebenar ialah Amar Hafizi bin Abdul Raof

2. Merupakan anak pertama dan terakhir bagi pasangan Abdul Raof Mohd Yaakub dan Hasnah bte Mohamad (tunggal la tu~ hahaha) * i love u ma n pa~*

3. Dulu penah belajar di kolej teknologi binaan YPJ di Johor Bahru then ke Kolej Mara Kulim sebelum masuk Uitm

4. Kat sekolah teknik dulu amik Pengajian Kejuruteraan Awam (sumpah aku tak tau menatang apa ni time apply dulu), tp skang dah berada di aliran muzik

5. Amat mengilai Sheila On 7, ada 9 helai baju, semua cd, vcd yg rare2, pemetik gitar yg di tandatangani sendiri oleh so7 dan merupakan Sheilagank Malaysia yg rasmi

6. Pernah backup koir lagu 'hadapi dengan senyuman' utk DEWA19 time konsert dirg kat Menara KL

7. Sekelas dengan Duan dan Adil 'Seven collar t-shirt', dirg pandai gile weih! aku slalu no 3 dlm kelas... dirg je no 1 ngan 2.. demn~

8. Pengumpul Majalah Rottw, dulu2 rajin la baca.. skang ni beli je, baca tak berapa la sgt

9. Kumpul Kaset, byk gile.. sebab dulu kecik2 slalu beli kaset, macam2 ada.. dulu minat kru~ hahah tapi skang kaset tu tersusun je, tak tau nak play kat mana...

10. Seorang yang rabun, pakai lens sejak skolah~ sebab puas pakai lens nampak semua sudut, tp kat umah pakai spek je

11. Jarang pakai spender, skang pakai boxer je~ hahahaha

12. Dulu sebelum rumah di'renovate' ada sangkar burung yang besar kat sebelah umah, ada bela angsa, itik, arnab kat kawasan umah

13. Kawasan umah pernah di masuki anjing gila, dia pusing2 bwh kolong, ending dia.. kena jerut ngan jiran2 then mati, kena pukul kut~ kesian... Ayam Belanda pun pnah masuk umah.. dtg dari mana pun tak tau.. igt Zoo agaknya.. hahaa

14. Depan umah ada 2 pokok kuinin yg sgt besar, dan menjadi tumpuan pendatang kalo musim buahnya tiba, (nak~ mintak.. curi tak baik, kitrg makan pun bukan abih, hihih emo :p)

15. Ada 2 no phone.. dedua maxis.. tak tau kenapa.. hahah

16. Pengguna internet yg tegar

17. Menghidapi penyakit lelah dari kecil

18. Dalam poket seluar mesti ada Wallet, Handphone, kunci keta, dan Inhaler(ubat lelah)

19. Suka cabut rambut dan janggut yg tak seberapa ni

20. Shampoo rambut setiap hari kerana beranggapan kulit kepala seperti anggota badan yg lain dimana ia perlu di cuci

21. Kurang mahir membaca jawi, surah2 pun tak hafal sgt dan dulu tak abih blaja kat sekolah agama, banyak main kat sana smpi kena berhenti hahaha

22. Cemerlang Waktu PMR sebaliknya pula waktu SPM

23. Seorang yang rendah.. pendek la senang citer... hahahah

24. Jumpa ramai kawan melalui Myspace, Facebook dan blog, mereka semua orang yang baik2... Gf pun jumpa kat alam maya gak.. hihihih

25. Kalo semua benda di atas tidak terjadi... Maka saya bukanlah Amar Hafizi... Sekian~

Sapa rasa dirinya ada banyak fakta, tabiat dan lelain dan ingin berkongsi, maka buat la ye.. dah buat tu, bagitau la supaya bleh baca, kalo tak terperuk je la kat dlm blog, hahaha

yeah!

Saturday, February 7, 2009

lariiiiiiii



hahaha video atas saja je letak, tak tau nak letak apa... takde gmbr, so ari sabtu, bgn tido lambat gile, kul 4 lebey kut.. itu pun jay col, kalo tak.. mau kul 7, hahaha sebab penat gile main futsal dah lama tak main, nak main futsal pun serba salah, jay dah ajak main monopoly, nak main gak sebenarnya monopoly, tp takpe la kasi can aizu mng dua kali, kang dia tak puas plak mng skali je... so lepas ni, mesti boleh ber'monopoly' yeah! come on amarr! hahaha, jay call ptg ajak pi rantai, tapi disebabkan baru bgn tido, mmg mls nak bersiap, so jumpa dirg kat pelancaran album mamat jepun, fli ca, pegi pun sebab sue minat, pastu dia bising rindu la, ini la, itu la.. dia suh bawak dy, tp malangnya dy bz... hihihi so korang berdua tak dpt jumpa as a geng lagi la.. dalam 'facebook' je bleh geng, hahaha fli~ca agak layan jugak... kena telan pil baru bleh layan, sebenarnya dah lama layan music camni (so sue, kalo u kata i tak enjoy, u silap, u kat depan, i kat belakang angguk kepala sorang2 tau~ hahaha) , so bleh terima la... ala genre shoegazing, tapi ni one man show, pakai laptop, ada analog 'korg'! wow~! cucuk usb kut... tp tak rasa itu analog la, sebab dah usb dah mcm kire digital, software aku tak pasti dirg pakai apa, cume musykil, slalu music genre mcm tu org byk pakai macbook~ tapi dirg slamba je redah pakai compaq~ apa2 pun cool! nak buat jugak music macam tu! hihihi akan ku hidupkan kembali 'kotaksuara' hahaha sebenarnya kotaksuara ni aku sorg2 je.. konon2 la dulu kan.. zaman2 jahilliyah~ hihi lagu2 kat http://www.purevolume.com/kotaksuara pun dah takleh dgr.. lama sgt dah tu.. ngeh~ tapi kalo ada masa, aku buat baru la.. masa byk je.. tido je lebih ni, ok berbalik kepada cerita dah jumpa ngan jay aizu dan sue smua... then balik.. balik umah kul 12 kuar blk pi lepak A&W dengan dy... so makan2 2 30 pg baru blk... so itu je la buat hari ni... semoga berjumpa di hari yang lain.. daaa~

Yeah!

.....update!!! lagu kat purevolume dah bleh dgr! yahoo! hahaha.....

Wednesday, February 4, 2009

Twitter

Yo Gang~ mari kita ber'twitter' reramai, korang register kat www.twitter.com then korang bleh addon app. tu kat sini [X] nanti bleh la update status memasingnya~ hahaha saja semak2kan... tambah lagi satu social network apa salah... :D

Oh ya~ Sorganina dah upload lagu lari kat myspace, kalo rasa nak dengar... sila la ke http://www.myspace.com/sorganina korang bleh dgr kat facebook gak.. tapi nanti diuploadkan... hahaha



Tuesday, February 3, 2009

Di Pagi Hari

di pagi hari rabu ni... sebuah helikopter telah pun berlegar2 di atas kawasan umah aku.. time aku taip ni kul 4 30, korang bayangkan dirg pusing2 dari kul 4, sambil suluh kat satu kawasan, aku pun tak tau kenapa... tapi aku rasa helikopter polis, sebab ada lampu biru ngan merah kat bawah helikopter, then time aku amik video aku dgr siren polis.. apa kes pun tak tau... harap2 ada la kuar berita esok~ misteri ni~ rompakan ke, pembunuhan ke, perlumbaan haram ke~ wah! mcm luar negara, takpun pergaduhan kaum~ wah! hahaha

video

aku dah abih post pun dirg pakat pusing2 lagi.. apa igt org bleh tido la tu dgr bunyik kipas helikopter~ kemon punya helikopter~ parents aku ngan makcik aku dah bangun tgk2 kat luar~ makcik aku memberi andaian maybe tangkap indon2 tp aku rasa kes ni lagi berat ni... ouh ya~ umah aku kat area tesco ampang.. so kalo korang tau apa kes.. cerita la ye~ penasaran ni~ haaa dah rasa mcm berlakon filem hollywood plak~ more action! omputih cakap~ hahaha


KALAH

ok aku citer sket aku lawan game bola~ tadi si bal sudah mengajak adam main game kat umah, aku rasa bal dah salah bwk org.. ada ke bwk budak yg terer main~ deng... aku bergilir2 ngan shafiq ngan bal tukar controller sebab kalah~ adam stay.. kiwak! 4 round ok! semua kalah~! bila dah seri~ last minute pun bleh goal~ sakit hati tul... tapi aku dah ckp kat adam, yg sebenarnya tadi tu audition je utk dia join team umah tu(hahaha).. sebab ada budak umah lain ajak fight game bola~ hahaha so aku, bal ngan shafiq telah bersetuju amik adam dan lantik terus sebagai kapten! hahhahahaha gile loser bai kitrg, kalah kat org luar~ ahahaha

need more practice!
Amarr

.......helikopter, tolong la stop, abih minyak ke, kesian weih org nak tido.......

Monday, February 2, 2009

Hari Wilayah



yeah~ hari yg ditunggu2kan sudah tiba~ hahaha*takde la tgu sgt pun* hari ni kena perform kat area Istana Budaya, Plan nak gerak KL around kul 10pg sebab bleh singgah umah dulu amik gitar then tukar tali gitar smua, last2... phm2 je la.. hahaha pkl 10 br bgn, mandi2 smua tgu yg lelain mandi, kul 11 baru gerak, padahal kena perform kul 12, memang cantek~ pakai je gitar apa yg ada, sebatttt~ hahaha memula dah kunci jam kul 9, tapi memandangkan tido kul 7 pg, jadinya edit alarm kul 10 kasi tambah lagi sejam... hahaha gerak dua kete.. padahal 5 org muat je satu kete, tapi di sebab kan ada Gu Zheng ngan 2 gitar~ so terpaksa la 2 kete smpi sana pukul 11 50 camtu~ mmg gile weih~ matahari atas kepala.. panas nak mampuih... slalu time2 camni atas katil lagi.. iskh

Sampai sana mmg byk la booth, tgk ada banner Hari Wilayah, Then atas stage ada la Doa Untuk Palestine, pastu perform la smua kan (mls nak cite pasal perform, sebab hancur~ hahah) dah setel camtu dirg kasik makan smua... then Bal kena gerak s.alam blk ada kelas.. maklum la.. UiTM tak cuti utk hari wilayah~ hahaha aku plak nak jumpa seseorg, maka terpaksa la GuZheng dan gitar di sumbatkan ke keretaku~ manakala Kech plak pulang ke s.alam bersama bal, shafiq, dayang... then dah jumpa seseorang, pegi makan2.. borak2... rindu weih org tu! hahah so ok la... dalam 3 lebih gerak blk s.alam caj tenaga yg tak ckp tido tu, blk s.alam pun bukan bleh tido sgt~ org dtg, ngan panas teriknya, padahal ada org ckp kat KL ujan lebat.. plik tul~ knapa s.alam panas...kalo ujan sah2 tido smpi 12 mlm~ then kul 8 camtu kech ajak mkn.. so teman dia.. kat mamak tu ada plak lecturer ngan dak2 lain, so join lepak borak2 tgk2 berita, then kul 9 plan nak makan dengan seseorang~ hahaha makan lagi~! weee... kat mamak mkn roti canai je.. haha pastu lepak Pakli18, mkn2 smua borak2 tu harus la.. takkan lepak makan diam je.. gile bersopan santun adat melayu~ hahaha tak pun cover macho ke kan~ harus laaaa ramai lelaki mcm tu skang.. :D blk umah sambg main game! hahaha nak on9 takle.. so itu saja cerita utk hari ini~

Yeah!
amarr

Sunday, February 1, 2009

Hari Minggu Yall~

Hari minggu hari untuk kita semua berehat~ hahahah yeah! aku gunakan sepenuhnya hari mgu utk berehat... sungguh indah... rumah senyap sunyi.. bleh tido lama2... tapi ada je benda2 bising yg buatkan aku tersedar... sgt potong.. haih.. nasib baik bleh tido balik, sebab apa umah kosong? sebab parents aku blk kg ada kenduri tahlil, aku tak follow sebab menjangkakan akan perform hari ni.. tapi silap plak.. hari isnin.. so esok la kan.. di IB, dtg yall~ hahaha dah bangun, mandi, kemas umah sket, bla bla bla siap2 pegi balik s.alam... tujuan aku balik umah sebab nak amik duit ngan amik gitar...tapi~ malangnya aku terlupa bwk gitar sebabnya konfiden taknak bwk brg byk2.. last2 benda yg penting lupa bwk, jadi terpaksa la esok sebelum ke IB blk umah dulu amik gitar, dgn tali baru tak pasang lagi, pastu ngan jem esok pagi, so semoga berjaya la ye~ smpi s.alam trus ke umah kech, tgk scoot dia ngan shafiq takde, bal aku dah msg awal2 kata kuar.. aku pusing DE, pheww... dirg ada.. nasib baik.. lepak trus.. mkn skali sebab lapar.. maklum la bujang kat umah takde makanan, nak masak pun tak reti.. nak makan kat area umah takde geng.. hari yg tenang, tak serabut.. hahah kira makan tu termasuk breakfast. lunch ngan dinner la.. kita gelarkan ia "breluner" hahah, time lepak tu dak2 band asboon ada skali, so borak2 la plan akan datang... pastu aiman ngan achap asboon dtg umah, memperdengarkan hasil rakaman lagu dirg.. gempak beb! korang kena check band ni.. myspace dirg ada.. search je "asboon" pastu aku lawan aiman game bola... buat pertama kalinya aku rasa feel kalah berturut2.. 4 game beb! deng~ pastu aku prektis ngan kech ngan bal... mmg main redah je la kali ni.. hahha pastu bal ajak makan, aku ngan kech tgk je dia makan~ so dah blk umah, smbg lagi main game.. hahah itu je la pun aktiviti kat sini selain prektis or on9... skang aku tgh on9 la update blog~ so see yall later ya~ daaaa

Yeah~

Blog Archive