Thursday, May 27, 2010

Hari Arah Tuju

Pod - Pejuang Sejati Muzik
aku pi LWK nak teman mamat ni la sebenarnya~ syok gak tgk dia lepas stage 2
hehehe

Amy - Pejuang Sejati Muzik secara spontan
asmidarudin ni, sebenarnya dia tolong nyanyikan lagu pod
tapi dia secara spontan, trus tiba2 nak masuk. trus practice tang tu jgk
last2, takut nak masuk. sbb dgr kena buat lagu secara spontan kat dpn judges
hahaha!

Woaaahhh~!!! eh? Salam dan Selamat Sejahtera. hahaha. ni nak cerita sket pasal hari yg aku paling ada arah tuju! hahaha iaitu smlm. Hari khamis dimulakan dgn alarm bunyi pkl 10 30, tapi mcm biasa la, snooze 2-3 kali baru bgn~ hahahah sbbnya bangun nak gerak puncak alam pukul 11~ YAAA!!! PUNCAK ALAM! hahaha sejam lebih gak nak smpi sana, @#!$)#*$) jauh... adik sedara aku ni kata bleh amik kul 12, so ok la tu kluar pkl 11, agak2 smpi dlm 12 lebih la kan, skaliiiiii~ 11 45 still ada kat federal dpn area midvalley~ bapak jem pasal apa ntah. aku pun lupa~ oh ya! ada budak skolah cina situ blk awal~ bpk gila awal dirg blk, kul 11 lebih dah blk. dlm kete sumpah seranah gak~ (kemon! parking tepi~ blablabla smbl buat gaya tangan ala2 pembahas) pastu smbg nyanyi lagu blk~ hahaha marah2 kejap je~ hahah. time otw tu, msg la adik sedara aku, skali dia kata, takpe dtg la lambat sket, pkl 1 pun takpe dtg, sbb dia kata abis lambat~ choih! mmg tak la aku nak patah blk kan~ apa aku buat, aku lepak shell batu 3, sambil BAB(buang air besar) dan update status kat tweet ngan fb~ hahaha ngan mak aku, makcik aku, kawan2 semua komen yg memberangsangkan~ hahah. pastu bila adik sedara aku dah setel, aku pun shoot ke puncak alam, jauh jgk dari tol nak kesana. pastu amik2 smua. gerak blk smpi umah 2 30. aku trus msg pod, (yo bro! smpt tak aku dtg skang?) so dia kata smpt kut~

aku pun dari umah terus menghala ke cyberjaya. aku igt dekat, rupanya 40 minit gak, walaupun dah 2-3 pegi situ. hahaha dgn tak makan lagi~ okey menyesal tak makan kat umah, igtkan nak mkn kat limkokwing tu, skali dirg dah makan dulu~ blerghh! smpi sana dlm 3 15 cincai kira la~ parking plak taknak paling hujung! paling jauh. sbb situ je aku nmpk kosong, lagipun segan la parking dlm, smua keta mahal2 kut. -_-" dah masuk, aku pun jumpa la member2 aku.. pod, amy, ejai, yon, bidin, acik, paan, saiful dannn ramaiii lagi~ ramai gak yg berani mati masuk program "Keynote" ahaha mencari komposer.. aku dgr yg dah lepas audition, smua cerita masing2 punya, aku yg jadi cuak! padahal tak masuk pun. apatah lagi kawan2 aku kan! hahaha so alhamdulillah member aku pod lepas ke stage 2.. tapi aku tunggu dari pkl 3 15 smpi 8 mlm! dgn hanya makan roti je. yeay! kurus. hahaha nak kurus mana lagi weh~! lepas dah abis tu.. budget nak tumpang la keta pod nak pegi kat kereta yg mahaaaaaa jauh tu.. aku pun follow je la dirg... last2 dirg tak tau diarg park mana! phewww~ dah la jln kaki, tak makan, pastu x sbr nak blk umah nak makan~ hahah! (padahal tak sabar nak kuar tgk wayang) hahaha :p time kat LKW ada stranger ajak tgk wyg~ :p ( heylo stranger! ;) u r so cute~! *melty* ) smpi umah dlm 9 30, siap2 mandi makan smua~! kalau tak mkn tu mmg naya la.. pengsan trus kut.

pkl 10 gerak putrajaya, amik stranger, hahah! syoknya dpt taip stranger! :p time sms2 nak tau umah, smpt kena tiaw ckp siap mcm pompuan. padahalllllll putrajaya tu sgt jauhhhhhh ok. ikut MEX pun rasa jauhhhhh. dh smpi putrajaya, siap sesat2 lagiiiii, hilang kredibiliti sebagai org yg tak penah sesat ok! jatuh maruah~ hahah! poyo lebih. pastu shoot ke KL, budget nak ke cineleisure, tapi, alangkah dekatnya tmpt tu, so cancel pegi area KL je, bgs jgk tak pegi cineleisure, bahaya kat situ sbb seat dia selesa, kebarangkalian utk tido ckp tinggi~! hahah layan movie~ pastu chow blk ke s.alam. tak smpt nak lepak2 makan. pasal stranger dah mengantuk. miahaha! yes dpt taip stranger lagi! and then chow blk umah la apa lagi~ takkan nak tergedik2 kat putrajaya tu~ hahaha. ok tu je la hari yg ada arah tuju, pasal sebelum ni ada stranger ckp "kesian hidup takde arah tuju" hahaha deng!

Gracias Sbb Baca~

Tuesday, May 25, 2010

The Great Battle

okeh! aku dgr album ni tetiap hari sebanyak 4-5 kali selepas showcase dirg! apsalll aku lambat sgt! hahaha pasal aku takde duit nak beli cd, so aritu baru la belikan. ok la.. aku terlmbt, mintak maaf seven collar t-shirt. kesimpulan aku nak ckp kat sini, album ketiga bagi mana2 band mesti terbaikkkkkk!!! termasuk la yg ni... duh! tq duan,adil,ham,keng. kerana buat aku "menangis" dgr album ni!

_______________________________________________________

oh ya, sudah genap 40 hari... Mohon Al-Fatihah untuk Ayahanda saya...
AL FATIHAH

Sunday, May 23, 2010

The Battle Protocol Part III



















Saturday, May 22, 2010

The Battle Protocol Part II

video
In Hiding (Like A Child)


video
Faith

video
Boohoorah Theory & The Foreigner

Thursday, May 20, 2010

The Battle Protocol

hell yeah~ eh! silap! Assalamualaikum! :D Apa khabar semua? diharapkan semua sehat sejahtera, hahaha kali ni bukan apa, nak show off sket tiket yg dah beli utk battle protocol seven collar t-shirt, tak dpt nak gmbrkan camne syoknya! ni baru beli tiket! blom tgk show lagi~ ahaha pergh! mantap. sebenarnya bukan apa excited ni, sbb yg perform ni kawan sekelas. *sob* lama tak jumpa duan ngan adil, dulu kitrg sekelas, adil ngan duan ni genius gila! dirg bersaing dua org je dlm bab pelajaran, cilaka betul, aku jatuh no 3, bukan nak puji diri, tapi mmg betul~ hahaha so aku salute dirg berdua... duan ni dulu amik medic kat UM, pastu.. pastuu... tak tau apa jadi, dia masuk music. and aku ngan dia sekelas amik gitar. pergh~! duan adalah seorang yg baik, chill~ ewahhh. adil seorg yg, ahhh fuck la adil! hahaha. dulu aku kalau pegi uitm dari ampang, adil slalu tumpang aku pegi s.alam and dia terpaksa layan lagu sheila on 7 atau silverchair dlm keta aku~ hahaha! dia jgk kenal arwah ayah aku, pasal arwah ayah aku penah bawa dia round KL drpd shah alam! semata2 arwah ayah aku tak tau umah dia kat kerinchi!!! padahal dah lalu kat situ, sbb dia igt umah adil kat ampang! hahaha! ok ar, tu je~ malas nak bebel panjang... bukan ada org baca pun. bye~! ehhhh!!! ada lagi! string section pun budak2 uitm! hahaha. tak silap aku, ada ezami cello, johno viola, opie ngan munir violin~ yg lain aku tak tau.. aku tau pun pasal dirg ada upload kat facebook kut~ so ternmpk la~ ok! make sure korang pegi ok! jgn ketinggalan! dgr cita stage dirg gempak! ploops!




ini tiket utk ayam, dia pegi ari jumaat, aku pegi ari sabtu~ chill la!


hah! ni lagi satu cite! lepas aku beli tiket kat OU, budget nak main benda alah ni, hasil ajakan pae, shelly ngan ieda, padahallll, ni mmg plan utama, beli tiket tu sampingan je~ hahaha lepas beli tiket, kitrg pun mkn la dulu kat BK, dlm 10 30 tu naik la atas~ skaliiiiiiiiiii!!! tutup! ieda ckp tutup pukul 1~! tapi ni baru punya, dirg tutup pukul 10 30, hamjadah! tahi! dan segala2nya yg sama taraf! iskh! tak ckp! shit! hahaha

ok la bye~

Gracias,
pecah kaca, pecah gelas
sudah baca, harap minum air segelas
make sure air kosong... bukan apa.. utk kesihatan~


Snap!!!

hey! ni rojak yg aku mkn ngan pod hari selasa lepas! hahaha, elok je kitrg smpi kat tempat tu. hujan dengan bangganya mencurahkan dirinya selebat2 yg mungkin. korang tau apa jadi ngan cendol tu? dia jadi tawar, pasal dah bercampur ngan air hujan, tapi nice la, at least tak kena potong kaki kan~ hahaha

lomo diana+ utk di jual
e63 utk dijual

pastu, dua barang kat atas ni mcm nak jual la. agak2 ada sapa2 nak beli? lomo tu, mcm dah tak pakai sgt, takde member2 lomo la, so mcm tak best nak gerak sorang2. pastu hp tu, mcm nak cari yg biasa2, keypad penuh susah la nak taip time memandu! hoh! memandu! ckp melayu. hahaha tp, igt pesanan ni, jgn sms ketika memandu ok? mms takpe~ hahaha!

pastu, ada member aku kat bbm ckp, gmbr aku ni mcm wukong dlm cite journey to the west, mmg ckp shilake~ takde ke cth yg hensem sket? iskh.. -_-"

Saturday, May 15, 2010

Hey!

Hey! Selangor Menang 4-2 la! apa ada hal!
apa nak bebel eh? mcm tkde benda je.. hurm... boring2..

Thursday, May 13, 2010

Ke Mana Saya Pergi?

  • okeh! ari ahad aritu, member wa, pod, telah pun selamat bertunang dgn cik nurul kita, so gua, mad dan amy sebagai wakil teman2 pod pergi la memeriahkan majlis. Dan oleh kerana hujan rezeki yg turun haritu, tak semena2 wa rasa mcm demam... hehehe... maka di bawah ini gmbr2nya.. maaf ya. terbalik plak posisi lelaki dan wanita ini. ahaha kami main2. ewah!
  • okeh! ari isninnnnn dgn rasminya demam melanda, tp pagi tu okeh lagi! rasa sihat lagi, dlm pukul 8 30pg Bal smpi umah! wow! dia bgn awal! lps tu wa mandi2, dah naik atas! tgk, semua dah ada! ayam, kech and shafiq~ dan ianya merupakan sejarah bagi sorganina, sbb bgn awal. hahaha. pergi utusan melayu ada apa ntah. so dah lepas tu smua, itu yg dtg demam paling terbaik kat dunia! dlm aircond, bila kuar panas. mmgggggg suuuppppperrbb! mlm pegi klinik, jumpa doktor yang sama, jawab juga soalan yg sama. hahaha so mcm biasa amik ubat. balik makan ubat.
  • hari selasa lepak umahhh, demam la katakan~ hahhaha hau nais.....
  • hari rabu dah ok sket. batuk2 je. kech ajak lepak laguna, dia ada rekod bass utk lagu i know form labrat. smpi ke mlm jgk. smbl tgk update2 badminton kat twitter~ hahaha walaupun twitter, tapi mendebarkan! cheh! poyo~ takde la debar sgt pun, hahaha kat laguna jumpa adil, arif, lama weh tak jumpa korg, adil dah mcm tabligh.
  • so budget nanti nak tgk battle protocol, jumaat atau sabtu, akan ditentukan kemudian hari! chill yall! ;)



Wednesday, May 12, 2010

Now and Forever


Lagu ni mengingatkan saya kepada ayah saya, kalau ada lagu2 lama yang saya tak tau tajuk dia, ayah saya yg akan dijadikan rujukan, saya selalu tanya, ayah.. ni lagu sapa? apa tajuk dia? dan dia tak pernah gagal untuk memberikan jawapan, walaupun kadang2 salah. but still jawapan tu dari ayah saya... sy rindu ayah sy... ;( Al Fatihah...

Saturday, May 8, 2010

S.H.I


Selamat Hari Ibu Untuk Mama ku tercinta... Kuatkan Hatimu... i'm with you... jangan sedih slalu, nanti piji pun sedih. =) I love U mama...

Saturday, May 1, 2010

...

lately terasa mcm ramai sgt yg pergi meninggalkan dunia... insaf sekejap...

Blog Archive