Wednesday, January 27, 2010

Nidji @ Dragonfly, Kuala Lumpur

Setlist:
Biarlah *
Shadows *
ku takkan bisa
Laskar Pelangi *
Sang Mantan *
Hapus Aku *
Disco Lazy Time
Heaven

Setelah plan utk pegi di batalkan atas kesuntukan masa yg kononnya persembahan bermula pkl 8, maka dengan berbekalkan perkataan "Redah" aku pun redah dari rumah pukul 9 30 mlm, setelah pulang dari SS15 dan makan di Dagang Avenue. Sampai2 kat sana, Ana Raffali tgh perform. Lepas tu baru bermula Artis2 Utama, iaitu Sixth Sense, Aizat and Nidji. Kesimpulannya aku puas! takde kena tgu dari pkl 8. kalau tak, pkl 8 aku dah ada kat sana. hahaha!

.Roda Memang Telah Berputar.

Monday, January 11, 2010

If i fell...


If I fell in love with you
Would you promise to be true
And help me understand
'cause I've been in love before
And I found that love was more
Than just holding hands

If I give my heart to you
I must be sure
From the very start
That you would love me more than her

If I trust in you, oh please
Don't run and hide
If I love you too, oh please
Don't hurt my pride like her
'cause I couldn't stand the pain
And I would be sad if our new love was in vain

So I hope you see that I
Would love to love you
And that she will cry
When she learns we are two
cause I couldn't stand the pain
and I would be sad if our new love was in vain

so I hope you see that I
would love to love you
and that she will cry when she learns we are two.




If I fell in love with you

Friday, January 8, 2010

Deal?

monopoly deal

deal breaker

org yg paling banyak menang

suasana meja bile bermain


Deal breaker : Steal a full set of properties from any other player and add it to your property collection. Brutal! Can also be banked as money. (hahaha! card paling brutal!!!)

The Winner : To win be the first player to collect 3 full property sets of different colors

nak try? : www.hasbro.com klik sebelah, lepas tu klik demo~ ;-)


permainan kami selepas pulang dari kopitiam 333. selepas mendgr tekateki n jokes dari haris, kami telah melantik Sue sebagai ketua B*B*! hahaha

Thursday, January 7, 2010

how to get....


HOW TO GET A GIRL U LIKE MOST

So, You like to get a girl, who is your class mate, colleague, girl at next door, a party chick or some one? You are a shy guy to start with girls? Keep this in your mind always "Girls aren't aliens to fear about". Kick your foolish shyness and fear at first.

Be a Man:
Do not degrade yourself with your inferior things. Look at the couples you see at beach, park & every where else.. If he can get a girl then why not you?

First Meet/Date/Conversation?
Buddy, You need to make her get relaxed. So, Do not stand in front of her like an escaped prisoner with rolling eyes. First relax yourself and understand the environment then start, Just say good day wishes, smile and move forward the conversation with interesting topics. There is a magic lie which always attracts a girl. Tell her that "You looks really nice. This dress perfectly suits you" end this line with a nice smile. This is your first trap.

What is your personality?
Do you able to describe about yourself with couple of lines? Do not try to makeup some fake characters into your personality. Just "Be Yourself"

Are you a Jerk or Nice guy?
Most of the girls feel nice guys are such boring personalities. Don't be a 100% funny guy always. It will create a joker impression about you instead of attractiveness.

Your conversations with a girl:
when a girl talk about something she like, an incident, a sad moment, her last summer trip, her pets or anything else, You need to follow "Shut Up and Listen" rule. Stop commenting, Stop giving suggestions, Stop giving advices, Stop arguments when she talk. Just shut up your bad mouth and listen what she says. She don't need a world's greatest idea from you when she talk something emotional. All she need is a caring person who respects what she is saying.

Be REAL:
Help an old lady cross the street. Be a role model for kids to look up to. Be kind to animals. Being considerate to others, no matter the age, gender, or species, is sure to make any girl's heart melt.

Be Talkative:
Girls like such an interesting guys who talk funny, naughty (sometimes), caring & polite. Just be social.

Know more about her:
You have to know about her most happiest/sad moments. Close friends, Family, Co-Workers, Her favorite food, her hobbies. Do not ask all of these to her like a survey guy. Just know it in different moments.

Your Thoughts:
If she say "Eminem is the only one who can rap very well. all others are pure crap!" Don't say "yes yes.. emimen is BEST.. I like him". Just say what you think really in polite way, This would be better, "Yes Eminem is nice.. But 50cent & Dr.Dre too perform nice, You must listen <50-c>
look how great all are they.. these three guys rap nice.".

How to be an interested guy?
If she like something, then ask about her thoughts & comments about it. Let her to talk much about her favorite things. Do not let it to be a questioner session.

Learn to play at least a single musical instrument,
Learn to dance,
Have some interesting hobbies like boat riding, rock climbing,

Do not Hurt or Kid her friends:
Do not try lame jokes to kid her friends. As you are a new person to her, You need to be friendly to all of her friends too.

TRUST Yourself
First of all trust yourself, You can do it even millions of successful guys do. You lose nothing if she denies you. Just have a try learn the lesson "How to attract".

benda ni aku copy paste je, nasihat utk diri sendiri jugak la kan, hahaha. aku rasa aku dah byk tersilap langkah dulu bila aku baca benda ni. haaaa. kan dah menyesal... ;-( errrrr maksud aku bukan dari segi dptkan perempuan, tapi dari segi menjaga hati perempuan.

Tuesday, January 5, 2010

iraunaj


fark, aku tak suka bulan ni la weh. dari awal tahun baru, semuanya hambar. skang aku dah start emo2 nak luahkan semua benda. oh man. ini bukan aku. tapi aku terpaksa. tahi! harap smuanya ok lepas ni. haih. pening kepala...

oh! aku rasa mcm cun plak blog aku ni bila ada gmbr zooey deschanel ni. hahaha.

korang pernah tgk "love letter" rancangan tv korea? klakar weh. kalau korang dah tgk. diam2 buat tak tau je la, aku cerita kat yg belum tgk je.

ok sekarang aku nak senyum

=)

u suka kat i ke?

pada suatu mlm. setelah pulang dari satu tempat. aku pegi la isi minyak kat shell. lepas dah isi tu aku pun rasa mcm nak terkencing. aku pun pegi la tandaskan. lepas tu time aku nak kencing tu tetiba ada tangan pegang kaki aku. lepas tu trus tarik. aku pun mengelupur la ketakutan nasib baik sempat tahan tangan kat dinding. kalau tak mesti terhantuk kat tandas lepas tu pecah kepala. ok! aku mengarut sebenarnya... bukan cerita mengarut ni yg aku nak cite. sbb benda2 camni hanya orang yang berumur tapi perangai mcm budak2 je yg percaya. mungkin juga aku perangai mcm budak2. sbb apa yg aku nak cerita ni pun respon dari perangai org yg mcm budak2 la kan. hahaha! tak guna dah nak jaga hati orang. oh! nasihat yg nak jaga hati org ni pun aku dpt dari org tu jgak. hahaha~

ok skang ni aku nak buat satu andaian. sebabnya orang lain bleh buat andaian. maka aku sebagai orang dewasa yg berperangai budak2 ni pun nak buat andaian jugak la kan. andaiannya mcm ni. aku dah terputus hubungan ngan org kat twitter pasal aku marah yang konon2nya org yg aku terputus hubungan ni ada suka sama suka kat bekas aku. ouh ok kawan2. jgn slh paham. ini hanya andaian saja. tapi andaian yg mcm ni takkan la terkeluar secara tiba2 dari kepala kan? mesti la aku ada dgr cerita dari org. lumrah manusia la dgr cerita dari org. takkan korang nak sangkal plak kan? gile baik korang ni. hahaha soalan seperti andaian"U suka dekat i ke?" utk clearkan segala persoalan itu aku rasa tak perlu la kut. sbb aku bukan terputus hubungan twitter dgn kau pasal benda tu. Opss! maaf. bukan 'terputus' aku mmg saja putuskan. mungkin ada masalah lain. tapi aku rasa kau tak perlulah nak jadi hero bertanyakan soalan yg plik2 kat bekas aku. kau mungkin nampak comel bila berkelakuan seperti hero. tapi itu hanyalah bila kau pandang cermin muka. tidak pada pandangan mata org lain. ok ni andaian aku. igt ok? andaian (aku berandaian, kemungkinan bekas aku dari 100% tak suka aku, trus jadi 200% tak suka aku pasal mungkin si dia berandaian yg aku ni mcm budak2 nak jeles tak tentu pasal, oh mann.. banyak sgt perkataan andaian dlm ni. aku rasa tajuk aku patut letak "andaian" je senang)

kau jugak mungkin nampak comel bila sakat2 org. ohhh sekali lagi aku igtkan. kau akan nampak comel bila kau sakat org tu, dan org tu mempunyai hubungan yg sgt selesa dgn kau. bukan sejenis hubungan yg terpaksa. utk pengetahuan kau. orang tu rimas sebenarnya dgn perbuatan sakat kau bile time bosan tu. come on~ sebenarnya dulu aku hormat kau. but then bila jadi benda yg mcm budak2 ni. aku trus ckp. Bodoh gila kau ni? oh ok. ini jugak andaian aku. mungkin kau pandai. tapi aku yg bodoh dalam menilai. aku slalu ckp kat org pikir dulu sebelum ckp. tapi sebenarnya org tak penah pikir sebelum ckp. termasuk la aku. benda2 yg aku tulis ni pun mmg takde pikir punya. mmg aku tulis je. sbb utk apa aku pikir sebelum ckp kalau orang lain pun tak pikir sebelum ckp. sebenarnya ada byk cerita yg aku dgr. tapi ckp la apa yg ada kaitan dgn aku je. pasal benda lain tu aku malas nak cerita. kang org kata aku beriya2 plak.

ok ni aku igtkan cuma andaian je ok. kalau silap tu. aku minta maaf la. kalau tak silap tu. aku harap2 sgt kau terasa dan berubah, supaya aku bleh hormat kau. sbb aku rasa ada sumthing wrong la dgn kau ni. tapi aku mls nak pikir pasal takde keuntungan pun. ok terimakasih kerana membaca.

Monday, January 4, 2010

Sabtu Ahad






video

ini je la yg aku buat sabtu ngan ahad lepas. tlg member aku jaga booth kat SS15 subang jaya.
bleh thn la amoi kat situ. tapi aku yg tak tahan mengantuk. hahaha.

Friday, January 1, 2010

sabtu dan ahad


The PODKA DOT opening the bazaar @ Subang Square SS15. Specially brought to you by Enspired Events! Come and browse us @ booth on 2nd & 3rd January 2010 (Sat/Sun)... We are chilling 2 days in a row!! We've got printed tee, jeans, tee shirts, jeansdresses, figurines and soft toys as well!! (",) Time: 10am - 7pm! (sama mcm kat facebook, dah tak tau nak update apa. hahaha) kalau korang free datang la. mai jenguk aku ke. hahaha

kalau korang free. rajin2 la pegi www.jomgig.com register sket. then bleh dgr lagu sorganina. hahaha tolong vote ke apa ke kan. sekian terimakasih! :D

oh. rasanya lagu yg di hantar untuk mastering dah siap. so tinggal sket2 lagi je persediaan. kitrg cuba yang terbaik ok! sekian terimakasih lagi! hahaha! ok la ada 3 perenggan, so nmpk mcm banyak sket taip. ;-)

Blog Archive