Wednesday, July 29, 2009

G I G I

video


Saturday, July 25, 2009

Monopoly Fun Facts


  1. Mr. Monopoly is the name of the MONOPOLY® man.
  2. George Parker issued a memo in 1936 that was to halt the productions of the MONOPOLY® game. He later withdrew the instruction and the rest is history!
  3. Parker Brothers rejected the MONOPOLY® game when it was first presented to them in 1933, citing 52 fundamental playing flaws.
  4. Over 5,120,000,000 little green houses have been “constructed” since the MONOPOLY® game was introduced in 1935.
  5. World records are maintained for the longest game in a treehouse (286) hours, nderground (100 hours), in a bathtub (99 hours) and upside-down (36 hours).
  6. The longest MONOPOLY® game ever played was 1,680 hours long. That is 70 straight days!
  7. Escape maps, compasses and files were inserted into MONOPOLY® game boards smuggled into POW camps inside Germany during World War II. Real money for escapees was slipped into the packs of MONOPOLY® money.
  8. In Cuba, the game had a strong following until Fidel Castro took power and ordered all known sets destroyed.
  9. Over 250 million sets of the MONOPOLY® game have been sold worldwide.
  10. Parker Brothers once sent an armored car with one million dollars of the MONOPOLY® game money to a marathon game in Pittsburgh that had run out of funds.
  11. The MONOPOLY® game is published in 27 languages, including Croatian and licensed in more than 81 countries. Thai edition of Monopoly is the newest edition, introduced at the Toys R Us store in Bangkok, in December 2005.
  12. In the 1970's, a Braille edition of the MONOPOLY® game was created for the visually impaired.
  13. The total amount of money in a standard MONOPOLY® game is $15,140.
  14. In 1972, the Atlantic City Commissioner of Public Works threatened to change the names of the real Baltic and Mediterranean Avenues, but public outcry vetoed the bill.
  15. At the 1959 American National Exhibition in Moscow, all six sets of the MONOPOLY® game that were on display mysteriously disappeared.
  16. Over 20 tokens have been cast since the MONOPOLY® game was introduced in 1935 such as the horse, dog, car, elephant, purse and lantern.
  17. A set made by Alfred Dunhill, that included gold and silver houses and hotels, sold for $25,000.
  18. In 1978, the Neiman Marcus Christmas catalog offered a chocolate version of the game priced at $600.
  19. The three most-landed-on properties are Illinois Avenue. "GO" and the B&O Railroad. (tips terbaik ni utk menang)
  20. The 1983 Italian National Champion, Emilio Maltoni, learned to play the MONOPOLY® game alone by taking on the role of five players.
  21. The character locked behind the bars is called Jake the Jailbird. Officer Edgar Mallory sent him to jail.
  22. When a player lands on an unowned property and decides not to buy it, the property goes to auction.
  23. There are 22 properties that can be built upon.
  24. Hanya Aizu, Khairil dan Amar sahaja yang pernah memenangi monopoly di rumah sue.
  25. Hahaha! yang lain2 bila lagi? ;P

Friday, July 24, 2009

24/25 JULAI


nanti mcm nak main uno stacko~! jom beli nanti sue-o!

  1. Pagi jumaat bgn awal, tapi tido lmbt~ ok tido lmbt tu normal, bgn awal pulak abnormal
  2. tapi... tido blk pkl 12... oh terlepas solat Jumaat... -_-"
  3. bgn petang, ok ini normal
  4. bertenggek depan laptop sebab main game kung-fu pets kat facebook, walaupun aku tau benda ni tak kemana, tapi tetap nak klik klik dan klik
  5. malam plan nak main futsal, sebab adam dah msg, tapi tak reply, credit takde... hahaha
  6. Jay pun msg, monopoly katanya, tapi mcm biasa la, credit takde... haha
  7. plan asal nak trus gerak futsal dlm pukul 11 30, tapi disebabkan awal lagi, plan singgah umah sue utk tgk kut2 ada monopoly yg pakai credit card. Skali takde la plak.. hampa -_-"
  8. kali ni Khairil menang monopoly, secara automatik dia di terima kerja di Syarikat aku setelah aku memecat aizu di sebabkan dia kalah monopoly. ha.ha.ha
  9. yg lain macam biasa, ada yg buat2 lapar, ada yg buat2 jawab telefon. dah kalah la tu. mungkin aku bleh guna taktik tu di lain hari~ hahaha
  10. lepas je monopoly kitrg main UNO, Dy menang 3x 1st place
  11. lepas tu aku plak menang 3x 1st place, Dy plak 3x last place, semuanya berturut-turut
  12. Pencapaian terbaik Sue ialah no 2 dlm permainan uno
  13. Pencapaian terbaik khyril ialah no 2 dari belakang dlm permainan uno .omg!
  14. jay dan aizu, biasa2 tak menang 1st dah tak kalah last
  15. oh ya! tak jadi pegi futsal, sbb mcm tak syok plak dah lepak2 lepas tu gerak. lagipun monopolyuno bukannya selalu + rindu kat sue... dan lain2.. hik! hugs utk semua
  16. sabtu plan nak tgk Selangor angkat Piala Super yg pertama dengan khyril
  17. Perkara yg lain akan ditentukan esok
  18. Sekian, Amar Hafizi

Saturday, July 18, 2009

Bon Jovi Di Bon Odori

Bon Odori Shah Alam 2009

Dari LensaPerusak I (ye aizu, aku tau, baju tu utk aku) hahah

Dari LensaPerusak II (aqqa,fawa,rxu,khairil,aizu,yaya sakan menari!)

Dari LensaPerusak III

Dari LensaPerusak IV

!?

Aku la! sapa lagi! hahaha

Shafiq,Pae,Dy,Dayang

Dy,Ika,Bal,Pae

Rxu,Aqqa,Fawa,Dy

Haha! gempak kan tajuk? mustahil la kalo Bon jovi nak dtg Shah Alam join Bon Odori, Baik di pegi kat jepun, lagi gempak~ auwww~ haha kali ni byk Bon yg ada... Bon dari Usj, S.alam, Kg Pandan, dan desa gombak... Bon yg dimaksudkan... ialah Bon Tort! hahaha. Ok kembali kepada cerita asal, Bon Odori ni telah di sebut byk kali oleh Aizu, maka dengan semangat tak penah peginya, aku pun pegi la join acara ni, bergerak dari umah pukul 5.30! setelah berjanji dengan aizu akan bergerak pukul 5, maafkan hamba, hamba menghadap BigBoss, so jadi lambat sket... hihih pegi amik dy, then teruskan perjalanan ke s.alam, dah smpi s.alam. pegi amik Shafiq&Dayang yg mana, dia dah pesan awal2, sehari sebelum, "kalo kau pegi amik aku kat umah bleh?" so aku pun amik la... dah smpi tempat yg nak di tuju, di jadikan cerita... kereta parking kat tepi jalan mmg bersepah, kalo MBSA nak saman pun, aku rasa tak ckp surat saman, siap kena fotostat utk saman, hahaha off course la takde acara saman menyaman, gila apa...

Setelah jumpa parking yg agak2 selamat, iaitu antara Bas dan Kereta di tepi BusStop, HAHA! aku pun berjalan kaki 4 org, aku dy shafiq ngan dayang, berbekalkan kepenatan bermain futsal dua jam malam sebelumnya, dan tido selama 5 jam, maka sebaaaaaaaaattttt je! hahaha jauh pun jauh, excited punya pasal, plus kena potpetpotpet, ergh~! ouh ya, smpi dlm 6 lebeh camtu. Sebelum masuk tgk dari luar, Mak aiH! ramai gila umat, ternampak swimming pool, mcm nak berenang je! hahah sebab panas! ok dah masuk, amik kipas, berlegar, cari pae, jumpa bal cari makanan tapi tak dpt beli sebab ramai org, masuk balik arena, tgk kawan2 menari, amik gmbr, bla bla bla~! ouh ya sebelum tu ada jumpaaa... Fawa, Aqqa, dan Rxu! tak tau la nama dirg ni betul ke tak.. aku main taip je.. haha memula dy ckp, "napa budak ni tunjuk2 ni, kenal ke?" hahaha then aku pusing, pastu mcm blur kejap, ni awek comel mana la plak ni.. aduih, kantoi la ni kang ngan dy~ :P hahaha pastuuuuuuuuuuu dirg bleh ckp~!!! ,"ni Dy kan?" shaitttt!!! aku igt dirg lagi mengenali aku, hahah rupa2nya Sue lagi byk bercerita tentang Dy, hampa! trus taknak bergmbr, walaupun dah di offer oleh Dy, (aiceh, padahal segan, ala... lagipun, kalo amik gmbr kang, Rxu tak tido mlm plak, bak kata Sue) hahaha kidding! apa2 pun dirg ok la~ friendly, n we shud lepak2 together la nanti kan~ ngna dy ngan sue smua! ok tak? ;D

Ok pas dah puas menari, amik gmbr, amik video, bla bla bla, kitrg pun chow utk makan kat Pak li sek 7, menu mcm biasa la.. nasi lemak ketiak ayam! auw... hahaha, ouh ya sebelum nak gi tu, Khairil offer la naik kete dir, supaya dia bleh anta kat kete aku yg jauhhhhhhhhhh tu... skali, jalan punya jalan, melepasi 3 kubur, ternyata! kete khairil lagi jauh! hahaha kalo aku amik wuduk, dan berjalan ke masjid, mesti byk pahala dpt, haha dan keputusan pun di buat, naik kete khairil trus ke Pakli! kat sana makan2 borak2 mcm biasa la kan, pastu chow, maka... haus pun dtg kembali setelah smpi ke kereta~ panas beb! ngan jerebu lagi, tak tau la ade ke tak tadi, aku anggap ada je la, aku ngan dy pun singgah la Big Mug kejap nak minum air smbl tgk APM, sempat la tgk nidji~ hahaha pastu kami pun pulang ke rumah... ahhhhh bosan la kan cite aku ni.. -__-"

video


video

Monday, July 13, 2009

Ouh Sgt Lama






haahhh! sgt lama tak update blog, hahaha, tak tau nak update apa sebenarnya, sbb rasanya sapa yg ada fb, twitter, ms, fs mesti dah tau ceritakan? pasal tetiap hari pun update, tapi bila pikir2 balik, benda2 tu nanti, lama2 org dah lupa, tapi kalo blog ni, org nak baca balik pun bleh, so rujukan masa dpn utk sendiri ok gak! heeheehe. Jadi camni la camni la~ *wah! cocacola plak!* hahah pepsi the best! sorry to sue n khyril (nama glemer kat twitter) wah~! byk pulak mengarut ni.. -_-" ok2 nak update pasal event karnival rakan muda kat puchong aritu, then kalo teringat2 benda lain, selit skali la eh? senang korang baca sekaligus! hahaha, amik masa la eh baca ni... kalo boring, simpan blog ni n then baca time korang takleh tido~ konfem akan ngantuk! hahaha *hambar* demn..

okeh ceritanya mula camni..errr.. Bismillah.. patutnya awal2 tadi dah Bismillah.. takpe la.. truskan... hari sebelum aku perform tu, ialah hari jumaat, mcm biasa la, setelah sekian lama berpuasa futsal, bila season baru dah buka *budak2 UiTM dah masuk kelas* kitrg akan bermain futsal, so yg ada mlm tu main ramai la, mls aku nak taip nama, aku taip nama sorga je... hahah si Bal ngan Yus, errr.. td aku ckp ramai eh? ok sebenarnya tak ramai... sebab dari 2 jam tempah jadi sejam je... sebabnya... hurm sebab takde org la.. iskh... ok then dah setel, bal blk kajang, yus blk umah dia kat 18, aku plak lepak ngan kech kat mamak, bincang2 potpet blabla, balik umah kech jap prektis then balik umah... ok, aku pendekkan cite, aku on9 kejap, then aku tido pkl 5 pg, sbb nak kena bgn kul 9 pagi(kununnyalah!) hahhaah mcm bahasa jepun plak dalam kurungan tu.

Ok tiba hari yg di tunggu2.. haha, hari apa tadi? aku lupa la... err... sat baca balik... ouh ok.... ari jumaat kan smlm? so harini hari sabtu, Alarm dah set pukul 9, baik punya setting, kul 9 30 siap pegi umah dy amik dia, skaliiiiiiiii~! 9 30 baru bgn, blablablapotpetpotpet kul 10 gerak, sebelum tu makan mihun sket ngan mak aku ngan ayah aku, mak aku tanya nak gi mana? ye la plik la kan anak dia bangun awal, hari sabtu plak tu~! hahah ckp la nak pi perform, aiceh, mcm pro je, cium tangan smua, bla2potpet2 gerak gi umah dy, di sebabkan aku terlambat dan dy pun kata nak amik slr kat umah abg dia, maka aku pun terpaksa mengorbankan rm 2.00 aku kat Tol DUKE! (mmg berduke!) haha mahal weh tol dia.. demn, pastu nak smpi umah dy, aku tgk back mirror, mcm kenal je kete nautica ni~ hah! abg dy.. demn.. mana aku nak stop ni.. hahah last2 aku stop sebelah umah dy, skali abg dia stop lagi awal, aku igt dia nak park dpn umah, hahha dia anta slr, pastu dia chow, pastu, pastu, pastu... haih~ letih la taip... rehat sat... -____-" ................................................... ok sambung... pastu kitrg pun gerak la ke Puchong, baru nak gerak, ayam dah smpi~! watdehel weh! smpi awal... siut punya ayam, janji kul 11, tp kul 10 dia dah smpi, alasan nak pegi breakfast! dasar org kena makan! hahaha maka berjalan la, eh tak jln, naik kete dengan senang hati menuju ke puchong sebab tak jamm, skali aku nampak tol! (mmg dah tau ada tol, maka keluar lah lagi rm2.20, jln punya jln dah nampak Kompleks Rakan Muda, tapi kat sebelah kanan, makanya kena la U-Turn, sebelum nak U-turn nampak tol! demn, kata la kena tol, tapi nasib baik menyebelahi sket, (sket je...) sebelum tol ada u-turn, so bila dah smpi, kech,shafiq,yus baru turun kete, so mcm ngam2 la smpi, yeah~ sorga mmg punctual sket.. muahaha! smpi2 ayam kata, 1st band baru perform, yg mana sepatutnya dirg kena perform pkl 10 pg, tapi sebab apa pun tak tau, dirg kul 11 la, tempat dia mmg besar, ramai org plak tu, ramai budak2, yg ber'shuffle' ber'futsal' ber'bola jaring' ber'breakdance' ber'game komputer' dan mcm2 la, kitrg pun 'ber' jugak! ber'panas'! hahaha bygkan dewan yg besar, tanpa aircond, yang ada hanyalah kipas yang mana ianya tak berputar... tentu sejuk bukan? hahaha kat situ la komputer di lambakkan, game2, pentas, wow! sauna free, hahaha, pastu band kedua plak, street monkey! hardcore bebeh, Scream! masyuk!!! tapi bila nyanyi biasa, alahai, lemahgemalai suaranya, tp kesian la kat dirang, si gitaris nak pinjam kech punya "strap guitar" sapa tak tau google, tapi kech tak bagi~ hahaha last2 dirg pinjam kat yus, yus dgn baik hatinya bagi.. heheh dah la time dirg perform kena stop, sbbnya... vip dah dtg.. hahaha takpe.. kitrg pun penah kena benda yg sama... artis AF dah dtg~! watdefark! besh ke artisAF tu? hahahah ops~ terjadi SiLaserA.A plak~ hahaha tak rela nok~ auw... maka kitrg pun secara automatisnya perform lambat, selepas pelancaran semua la.. bla3, dirg kata 1 15, tp disebabkan kitrg berpengalaman, kitrg pun ckp, apa kata kitrg perform lepas azan? kalo tak nanti kena stop.. hihi, dirg pun kata ok, 1 45 start, bila dah nak start, dirg kata 3 lagu je... hurm, dari 5 lagu jadi 3 lagu, tapi kali ni kitrg ok je x bising~ sbb dpt duit, hahah bkn perform kosong je, bila dah tgh2 perform, bleh suh tambah lagi satu lagu, so jadi 4, haih, kelam kabut, dah la amp guitar kat atas tu aku tak tau function dia apa, abih segala perkataan kat amp tu dia tukar, FISH la MEAT la.. hapa aku tak tau, cucuk ja~! hahah. dah abih perform kitrg kumpul kat luar..

bila dia luar.. jeng jeng jeng! semua seperti ingin membawa haluan sendiri, iaitu berpecah buat hal masing2, bal nak ke kenduri kawen, ayam kena keje, aku plak tak tau nak kemana ngna dy, so bila bal dah blah, ayam dah blah, tetiba shafiq ckp, jom jom a&w, dy dah lapar, aku pun lapar, kech mmg la lapar fastfood! maka, trus shoot ke subang pun a&w, kluar tol LDP kut? rm1.60, haih.. tol lagi -_-" dalam otw, Bal msg kata lepak mana, dia tak jadi pi umah org kawen, sebab dah kul2 pastu jauh, kang tak pasal2 sampai tolong basuh pinggan je.. ahaha ada lagi ke org basuh pinggan? ke catering je? hah tu cite lain! ok smbg cite... dah smpi, duduk2.. bincang2 duit akhirnya di bahagi 7, satu bahagian utk band, dan yg lain makan! hahaha ckp la nak makan2.. blanja dy comel~ hik (mesti kena bebel la ni, ada nama dia :p) pastu blk...

dengan silap langkahnya, aku pun masuk la ke highway kesas, alasan sbb malas nak u-turn, bleh? pastu tekan minyak punya tekan minyak, jumpa tol pertama rm2.20, pastu tekan lagi minyak(minyak tu byr pki duit tu) jumpa lagi tol rm2.20 smpt gak kena potpetpotpet, (tu la, degil taknak u-turn, blablabla) pastu lalu duke skali lagi rm2. ok ckp tol utk arini~! hahaha tapi ada lagi nanti mlm.. hahhaa dah anta dy, blk umah nap kejap, then bgn, fb2 tweet smua, mandi, bla bla bla, pegi umah dy, tapi kali ni ikut jln jauh, taknak ar kayakan kerajaan lagi~ hahaha then pegi ke ss2! yah! murni! yeah! h20RL = air ribena laici, ok -__-" tol lagi rm1.00.... dah pi murni, air dah order smua, skali makanan tak smpi, maklum laaaaaaaaaa paling ujung ceruk dunia blok bangunan bla bla bla pastu aizu ajak lepak uptown plak, katanya nak pekena kerang bakar~ skali takde pun! aku je yg bedal cikencop, ouh sebelum tu, kat murni tadi, makanan aizu ngan jay+yana+sue smpi! demn! kitrg order dulu, makanan tak smpi. tahi! hahaha aizu makan nasi goreng napoapokejadahntah! S+Y+J makan mee raja! oh so delicious... tapi.. mkn ramai2 baru syok, makan sorg jemu.. ok, kat mana tadi? hah kat uptown, 1130 chow blk sebab Khyril(namamanjatwitter) nak keja, kesian dia pusing2 kepala, sbb en batuk dan pn selsema bergayut kat kepala dia.. hahah.

ok dah blk, dah smpi kat umah la kan? so dah abih cite la.. ngeeee ;D

ok... soalan dia berbunyi begini, berapakah jumlah bayaran utk Tol yg telah di keluarkan? hahaha demn... kena baca blk la camni kan? so apa lagi! baca la lagi.. hahaha

Friday, July 3, 2009

Urbanattic, Capsquare




haha, kitrg bwk 6 lagu, tp sini ada 4 je la... overall aritu ok la.. tp ada sedikit kecuaian, yg membawa
padah yg besar, hahah sapa yg pegi tgk tu tau la kut~ ;-) insyaAllah kitrg perform lagi 11/7 ni *TBC!*
so kalo rasa2 nak tgk kitrg bua silap lagi~ dtg la.. hahaha

Blog Archive